Cum sa devii o persoana matinala?

Multe persoane avem o problema cu trezitul de dimineata si bineinteles acest lucru ne face sa nu avem un zaambet asa cum ar trebui pe tot parcursul zilei. Ce sa mai vorbim de energie ca ea nici nu exsista. Si se poate schimba asta? Bineinteles ca da. Sa fii o persoana matinala nu este chiar atat de greu, dupa cum suna.

Trebuie sa faci mici schimbari in viata ta si totul poate deveni asa cum iti doresti. Cat de repede poti sa inveti noile obiciuri? In doar trei saptamani, deci este mai usor decat crezi. In primul rand trebuie sa ai un scop pentru care sa te trezesti. O persoana care nu are nimic de facut adica nici servici, nici facultate logic ca nu va vrea sa se trezeasca dimineata pentru ca nu are nimic de facut.

Dar daca ai destule sarcini de indeplinit, atunci ai nevoie de trezirea de dimineata pentru a avea parte de cat mai multa energie si creativitate. Sa nu mai vorbim de faptul ca ai timp suficient pentru a duce la indeplinire chiar tot ce iti doresti. De ce ar trebui sa nu mai opresti butonul de alarma de dimineata?

Pai in primul rand in acest fel vei avea timp suficient pentru a te pregati sa mergi la facultate sau la servici. De asemenea vei avea mai mult timp la dispozitie. Iti vei pregati si micul dejun, vei bea si o cafea, vei si citi si multe alte lucruri.

Poti scapa de dimineata de anumite sarcini care nu iti fac tocmai maxima placere gen: e-mailuri, facturi sau alte lucruri pe care le ai de facut in timpul zilei. Si mai ales ai parte de putina liniste in casa inainte ca toti ceilalti sa se trezeasca.

In primul rand culca-te mai devreme, chiar daca nu poti. Nu pierde timpul aiurea pe internet sau la tv. Diferiti experti sunt de parere ca ora potrivita pentru culcare este 22. Pune o alarma mai agresiva si muta telefonul mai departe de tine, pentru a nu fi tentata sa o opresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *