5 locuri de vizitat in Moldova

masini pentru inchiriat in bacau 2017

Rutina de zi cu zi impinge tot mai multe persoane sa se aventureze in excursii si drumetii diverse. Este un lucru fantastic. Probabil ca cea mai buna modalitate de a te deconecta si de a cunoaste locuri sau oameni noi este calatoritul. Acesta este si motivul pentru care va voi prezenta astazi cateva locuri din Moldova pe care nu trebuie sa le scapi din vedere atunci cand iti doresti sa vizitezi aceasta zona.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Pozitionata chiar in inima Bucovinei, Cetatea de Scaun a Sucevei este una dintre locatiile cele mai frumoase pe care le puteti vizita. Fiind chiar si recent renovata, aceasta este un obiectiv din ce in ce mai vizitat si in care te vei putea bucura de animatii, o priveliste frumoasa asupra orasului Suceava si vei putea descoperi viata de acum cateva sute de ani.

Cetatea Neamtului

La fel ca si Cetatea de Scaun, Cetatea Neamtului este o fortificatie ce-l pune in prim plan pe marele domnitor Stefan cel Mare, fiind un alt obiectiv incarcat din punct de vedere istoric. Pentru a ajunge la aceasta cetate insa e nevoie sa faceti si o scurta urcare, mai abrupta ce e drept, insa piesajul pe care-l veti descoperi odata ajunsi va merita tot efortul.

Poate ca nu e posibil sa vizitati amandoua cetatile in timpul aceleiasi calatorii, insa este obligatoriu sa ajungeti macar intr-unul dintre aceste doua obiective istorice.

Parcul Vanatori

La doar cativa km de orasul Targu Neamt si cetatea recent mentionata, se afla unul dintre cele mai frumoase rezervatii naturale din Romania. Este vorba despre Parcul Vanatori, un loc minunat in care veti putea vedea indeaproape zimbri.

Este foarte important de inteles faptul ca accesul in acest Parc Natural este permis, dar trebuie sa fie insotit si de o conduita civilizata, cu simt de raspundere si respect fata de mediul inconjurator. De asemenea, este un loc perfect pentru cei care calatoresc impreuna cu familia, mai ales cu copiii.

Parcul de aventura de la Gura-Humorului

Va doriti sa faceti si miscare, sa va aventurati si sa simtiti adrenalina din momentul in care esti la cativa metri deasupra solului, agatat de o tiroliana? Atunci iti recomand din toata inima sa ajungi si in Gura-Humorului.

Acest oras este situat intr-o zona de munte si este cu siguranta o zona turistica minunata. Pe langa faptul ce perioada sezonului rece poti schia si te poti bucura de aerul curat, pe periaoda verii ai la dispozitie rafting pe raul Moldova, piscine, terenuri de sport si, nu in ultimul rand, un Parc de Aventura in care sa te distrezi cu intreaga familie sau prietenii tai.

Traseele sunt in functie de dificultate si sunt realizate astfel incat sa se adapteze fiecarei persoane.

Manastirea Voronet

Nu poti spune ca ai vizitat aceasta regiune a Romaniei daca nu ai ajuns si la celebra Manastire Voronet. Aflata in imediata apropiere a orasului Gura-Humorului, Manastirea Voronet este vestita prin culoarea sa „albastra” unica, albastrul de Voronet.

De altfel, este un loc minunat de a te reincarca spiritual, lucru de altfel usor de realizat in aceasta parte a tarii, denumita si Tinutul Manastirilor.

Referitor la alte detalii ce tin de aceasta calatorie prin Moldova, este important de stiut ca sunt foarte multe pensiuni ce pot oferi cazare de cea mai buna calitate, la preturi mai mult decat decente, iar din punct de vedere al transportului va recomand masini pentru inchiriat in Bacau 2017. Veti descoperi cu siguranta ceva care sa se potriveasca nevoilor pe care le aveti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *