7 motive pentru care incinerarea este o optiune de luat in calcul

incinerare umana

Cand vine vorba despre moartea cuiva apropiat, nu ne putem gandi decat cum sa procedam pentru a-i asigura un ultim omagiu demn de viata pe care a trait-o acesta. Unii prefera sa nu fie nevoiti sa treaca prin cele cateva zile de chin, privindu-si prietenul drag, sotul/sotia, ruda, zacand acolo, in sicriu, fara suflu si neajutorat. Din acest motiv tot mai populare sunt serviciile de incinerare umana, pe care le aleg un public tot mai larg.

Daca trebuie sa iei de asemenea o decizie in acest sens, insa nu stii cum sa procedezi, iti recomand sa citesti mai departe pentru a descoperi cateva dintre motivele pentru care e o alegere potrivita.

1 – practica este recunoscuta de stat

Daca iti faceai griji legate de partea legala, afla ca Statul Roman a acceptat acest mod de a realiza funerariile. Asadar, la ora actuala incinerarea prezinta un statut legal, asemenea practicii clasice de organizare a acestora – inhumarea.

2 – preturile sunt mai rentabile

Daca vei face o comparatie intre cheltuielile pe care le presupune, vei vedea ca atunci cand tragi linia vei avea de platit cu mult mai putin decat in cazul clasicei inhumari, ceea ce este de inteles pana la urma.

3 – este de aplicat daca raposatii si-au exprimat aceasta dorinta in timpul vietii

Asadar, ai in vedere incinerarea privind-o ca pe o practica optionala. Cu atat mai mult ar trebui sa te interesezi legat de asta cu cat cel decedat a dorit ca trupul sa ii fie incinerat si a exprimat asta clar in timpul vietii sale. Este o optiune, mai presus de toate superstitiile pe care le auzi. De obicei aleg serviciile de incinerare umana numai cei care stiu ca a existat o astfel de dorinta.

4 – este o practica sustinuta de categorii de persoane diferite

Poate ca nu stiai, dar incinerarea este o practica sustinuta de persoane care fac parte din categorii profesionale si sociale de la toate nivelurile. Totodata practica este imbratisata de oameni facand in parte din religii variate.

5 – nu incalca normele religioase

Unii ar spune ca incinerarea este o practica ce nu tine cont de dogmele religioase, insa lucrurile nu stau deloc asa. Uite un exemplu – Biserica Romano-catolica o practica si alaturi de aceasta si alte biserici crestine. Cu toate acestea, in cazul Bisericii Ortodoxe Romane nu este acceptata pentru ca imbratiseaza doar traditia inhumarii. Vei vedea insa ca sunt preoti care savarsesc serviciile religioase chiar daca a fost aleasa incinerarea.

6 – trupul se intoarce in Pamant

Stim ca am fost plamaditi din pamant, iar prin incinerare, este locul in care, la fel ca in cazul inhumarii, ne intoarcem in acesta. De data aceasta insa, se considera ca acesta este transformat si totodata purificat. Se sare peste procesul de descompunere, intrucat procesul de incinerare dureaza in jur de o ora.

7 – este mai ecologic

Daca ar fi sa ne raportam si la acest aspect, am deduce singuri ca este mult mai indicat, avand in vedere considerentele de ordin ecologic, sa optam pentru incinerare.

Desigur ca si altele sunt motivele pentru care incinerarea este considerata de tot mai multi o optiune de preferat. Daca esti in cautarea unei firme care sa iti ofere astfel de servicii, intra pe proignis.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *