Activision investeste jumatate de milion de dolari in „Destiny”

destiny

Cei de la Activision, isi pun toti banii la bataie pe urmatorul lor titlu din lumea jocurilor video „Destiny”. Jocul se doreste a fi un first person shooter intr-o lume science fiction post Halo. Data lansarii a fost anuntata ca fiind 9 septembrie a acestui an. Compania a decis sa puna la loc sigur mai bine de jumatate de milion de dolari, care vor ajuta la promovarea si dezvoltarea uterioara a jocului, potrivit unui raport al celor de la Reuters.

Directorul executiv, Bobby Kotick, a dezvaluit recent aceasta suma uluitoare, in timpul conferintei Milken ce s-a desfasurat in Los Angeles.

Sunt o multitudine de costuri cand vine vorba de promovarea unui joc ce se doreste a deveni o franciza in viitor, mai ales ca este primul joc din seria ce va urma, costurile vor fi enorme. Daca ar fi sa facem o comparatie, Grand Theft Auto V, a avut un buget de promovare care a ajuns la 260 de milioane de dolari. Desigur cifra de 500 de milioane de doalri este intemeiata pentru promovarea Destiny.

Costurile ar include cheltuielile de marketing, cheltuielile cu ambalarea jocului, cu suportul tehnic, cu infrastructura, si multe altele a spus purtatorul de cuvant al celor de la Activision. O mare marte din aceste costuri vor fi legate de crearea motorului grafic pe care va rula jocul, si eventualele continuari, ce va miscsora costurile pe viitor.

Investind suma de 500 de milioane de dolari in dezvoltarea si promovarea acestui joc Activision isi asuma un risc destul de mare. Doar pentru a recupera aceasta investitie, Activision ar trebui sa vanda intr 15 si 16 milioane de copii Destiny. Cu toate ca Activision crede ca vor reusi sa atinga aceasta cifra, si ca isi vor recupera investitie, ba chiar sa obtina profit. Analistii previzioneaza ca Destiny se va vinde doar in 8 milioane de copii, ceea ce ar fi un adevarat dezastru pentru Activision, cel putin in prima parte a acestei francize.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *