Alege procesorul potrivit pentru PC-ul tau

Intel

Fie ca ai de gand sa iti achizitionezi un nou sistem, sau pur si simplu doresti sa faci un upgrade la sistemul actual, trebuie sa iti alegi procesorul ce ti-l doresti cu mare atentie, in functie de  operatiunile si lucrurile ce le faci pe PC.

Astfel daca esti nou in aceast domeniu, iti vom spune dupa ce sa te uiti atunci cand te decizi sa faci o astfel de investitie. In cazul in care doresti sa-ti achizionezi un nou sistem, ar trebui sa te decizi de la inceput pentru ce il vei folosi, pentru gaming, pentru serviciu (daca lucrezi in domeniul designului grafic si al editarii video), sau pur si simplu pentru a naviga pe internet si de a viziona filme.

Odata ce te-ai hotarat pentru ce vei folosi sitemul poti incepe sa te gandesti la procesorul pe care il vei achizitiona. Elementele care ar trebui sa le ai in vedere cand iti alegi produsul ar trebui sa fie urmatoarele:

Frecventa procesorului. In general cu cat aceasta este mai mare cu atat mai bine, aceasta reprezentant viteza cu care acesta reuseste sa proceseze diversele task-uri, aici din nou depinde pentru ce veti folosi pc-ul ulterior insa daca alegeti un procesor cu o frecventa ridicata nu veti da gres.

Numarul de nuclee.  Un utilizator normal nu va avea nevoie de mai mult de 2 nuclee, insa pentru a fi siguri si pentru a nu face un nou upgrade in urmatoarii ani, ar fi de prefereat sa alegeti un procesor cu 4 nuclee.

Un alt lucru ce ar trebui sa-l aveti in vedere cand va alegeti un procesor mai puternic ar fi sa luati in considerare si nivelul sau de consum electric, si sa va asigurati ca sursa pe care o are pc-ul dumneavoastra va fi capabila sa suporte acel procesor.

Cat despre brand-ul procesorului, totul este subiectiv si ramane la alegerea cumparatorului, daca va alege un procesor Intel sau un procesor AMD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.