Alimente toxice ce ne otravesc viata

alimente toxice

Exista fel si fel de alimente mai mult sau mai putin toxice care ne otravesc viata si care ne pot afecta considerabil activitatile motorii si sanatatea. Aceste alimente toxice sunt cele mai rele lucruri de digerat de catre organismul nostru. Printre acele alimente mai putin sanatoase se numara si urmatoarele:

Zaharul rafinat

Se stie ca zaharurile aflate in dulciuri si in diversele alimente pe care le consumam in mod general, nu sunt atat de bune si chiar ne pot afecta organismul cat se poate de mult, si pot duce chiar si la diabet. Cantitatea de zahar ce este folosita in fabricarea diverselor alimente, care pe urma sunt si expuse si aflate la vanzare, este foarte mare si poate dauna foarte mult sanatatii noastre.

Zaharul se regaseste chiar si in paine si in ketchup, alimente de baza pe care le consumam in mod regulat. Zaharul, ca si alcoolul si pastilele administrate in exces pot afecta sistemul cardiovascular si pot slabi sistemul imunitar.

Grasimile nesaturate

Aceste grasimi sunt mult mai nocive decat grasimile saturate ce isi au originea in alimentele de origine animala, acestea fiind cel putin naturale. Sunt cele mai nocive si toxice grasimi pentru sanatatea unui om si se pot regasi in prajituri, prajeli de tip fast-food, dar si in prajelile pe care le facem acasa, in biscuiti, chips-uri.

Acest tip de grasimi dauneaza proceselor metabolismului si incurajeaza depunerea colesterolului tau pe artere, ingrosandu-le. In acest fel, inima, organul nostru vital, este mai mult decat predispusa la boli si afectiuni.

Siropurile

Siropurile, ca si zaharurile, se regaseste in numeroase produse alimentare si de asemenea poate favoriza aparitiei bolilor, poate creste riscul de obezitate si sindromului metabolic. Tot o forma de zahar rafinat este si siropul de orice fel, pentru ca din zahar este creat, plus alti aditivi. Acelasi efect este generat in organism si de catre siropurile lipicioase si super dulci.

In loc de a consuma siropuri, prajituri insiropate si alte asemenea dulciuri ce au in consistenta sirop si zahar, mai bine alege alternativa fructelor proaspete din piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *