Animale de companie unice

animale de companie

Nu toata lumea viseaza la a avea pe post de animal de companie un caine sau o pisica. Daca esti interesat ina  avea ceva mai putin obisnuit si unic pe post de animal de companie, in special fata de un animal obisnuit, atunci ai noroc. Exista o lume intreaga de animale disponibile pentru a fi niste adevarate companioane exotice oamenilor. Uita-te prin aceasta lista si vezi ce ti-ar placea sa posezi.

Capybara

Acest animal este o rozatoare, insa nu este deloc la fel ca hamsterul copilului tau sau ca si porcusorul sau de guinea. Capybara cresc de aproximativ patru metri lungime si cantaresc de cele mai multe ori peste 100 de kilograme. Acest rozator este ilegal de pastrat ca si animal de companie in unele zone, insa atata timp cat nu exista vreo lege a animalelor exotice pe undeva pe acolo unde traiesti si ai o gramada de spatiu si o piscina sauun iaz, atunci ai putea cu usurinta sa iti iei un asemenea animalut pe post de companion pentru familia ta.

Arici

In ciuda spinilor sai, ariciul este de fapt un animal foarte prieteno si dragut. Acesta poate fi un animal de companie foarte dragut pentru ca nu necesita multa ingrijire si calm, insa necesita totusi multa atentie si timp de acomodare pana sa se inteleaga cu oamenii, atata timp cat inca este mic. Verifica legislatia din zona ta si vezi daca iti este permis sa posezi un asemenea animalut acasa la tine. Tine minte ca aceste creaturi sunt foarte nocturne, asadar ai grija la bufnitele si animalele de prada de noapte.

Vulpea

Multe dintre vulpi nu si-ar dori sa fie in casa cuiva pe post de animal de companie si nici nus-ar potrivi, insa vulpea Fennec este un animal de companie grozav. Aceste animale adorabile de desert tind sa fie destul de mici ca dimensiune si sa fie dresate de acasa pentru a folosi o litiera la fel ca si pisicile obisnuite. Aceste vulpi necesita o gramada de sport, de activitati fizice, insa sunt jucause si nu reprezinta o amenintare. O vulpe Fennec va fi de aproximativ marimea si greutatea unui caine Chihuahua atunci cand este adult.

One thought on “Animale de companie unice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.