Animale in spatiu

animale spatiu

Initial, animalele au fost trimise in spatiu pentru a investiga daca sistemele vii ar putea supravietui in microgravitate. In zilele noastre, animalele sunt trimise in spatiu pentru a intelege, printre alte fenomene, comportamentul acestora intr-un spatiu relativ necunoscut.

Omul a inceput sa trimita diverse animale in spatiu inca dupa explozia tehnologiei spatiale. Nu mai este nevoie sa spunem ca multe dintre aceste animale au fost destinate in cele din urma pierzaniei. Aproximativ doua treimi din primatele trimiste in spatiu de Statele Unite nu au supravietuit. Aceste animale au fost folosite pentru a testa daca sistemele vii din lumea noastra ar putea rezista zborului cu navetele spatiale si intr-un mediu de microgravitate.

Primele animale ce au fost trimise in spatiu au fost insectele de fructe. Acestea au intrat in spatiu in data de 20 februarie 1947, pentru a se investiga efectele  expunerii la radiatii la asemenea altitudini mari. Aceste incursiuni ale animalelor in spatiu au ajutat oamenii de stiinta sa inteleaga raul de miscare in spatiu, sa afle despre comprtamentele si instinctele comportamentale ale animalelor intr-un emdiu nefamilar.

De asemenea, aceste calatorii au ajutat oamenii sa inteleaga conceptele tensiunii musculare, a oaselor si a masei tendoanelor in microgravitate. Urmatoarele experimente pe animale in spatiu ne-au ajutat  sa intelegem atrofia muschilor la oamenii cu o activitate fizica limitata. Pana in ziua de azi, tari ca fosta Uniune Sovietica, Statele Unite, Franta, Iran, Argentina, China si Japonia au trimis animale in spatiu pentru a testa diferite luicruri.

Printre fiintele vii care au zburat in spatiu in scopuri stiintifice, s-au numarat si cainii, printre care cel mai cunoscut caine fiind Laika ce a fost trimisa din Moscova in spatiul aerian. Maimutele au fost si ele printre animalele trimise in spatiu-un total de 32 de asemenea primate au zburat in scopuri stiintifice in spatiu. De asemenea, si pisicile sau soarecii au fost subiectii acestor calatorii in cosmos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *