Automobile cu viteze mari

auto

Ultimate Aero, care detine in mod actual recordul de viteza de ceva timp, vine de la producatorul din Washington SSC, mai degraba cunoscut sub numele de Shelby SuperCars. Acest vehicul evita ajutoarele de condus electronic  cum ar fi controlul tractiunii si franele anti-blocare, in shimb concentrandu-se asupra puritatii vitezei sale mari.

Recordul de viteza al Ultimate Aero care a fost efectuat in anul 2007, a fost pus in functiune de un motor V-8 supraincarcat de la Chevrolet. Dupa ceva testari in cadrul facilitatilor NASA, Ultimate Aero a facut o cursa pe Drumul 93 din Nevada in luna martie iar cursa care a dus la recordul sactionat de Guiness s-a tinut in Washington in luna septembrie.

Guiness a anuntat ca a verificat noul record in luna octombrie, inlocuind si detronand  modelul Bugatti Veyron de pe locul 1.  Si pentru cei care isi doresc sa tina pasul cu toate, cei 413 km/h merg foarte bine cu  9ff GT9-R.

Suedia trece iarasi pe lista cu cele mai rapide masini din lume-de data aceasta cu modelul Koenigsegg Agera S. Agera S este un competitor si mai formidabil  pentru un loc mai sus decat CCR. Vine cu o viteza de top de 439,4 km/h potriit cu producatorul sau, insa viteza cea mai mare pe care a reusit cineva sa o ajunga este de doar, atentie, 418, 4 km/h.

Aceasta masina este echipata cu un motor dublu turbo V-8 de 5 litri, care aduna un pic mai putina putere  decat unii dintre competitorii sai, insa faptul ca masina este usoara ajuta foarte mult. Koenigsegg a tot urmarit  recordurile lumii Guiness de ceva timp si a obtinut patru asemenea recoduri intre anii 2003 si  2011.

Modelul Agera S  chiar a batut modelul Bugatti Veyron Super Sport in anul 2011, cu toate ca nu la categoria cea mai rapida masina sport. In schimb, aceasta masina isi arata capacitatea accelerand de la 0 la 300 km pe ora si apoi franand inapoi pana la 0 in doar 21, 19 secunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *