Beneficiile din spatele meditatiei

meditatie

Doctori din toata lumea, ascultati! Meditatia va poate ajuta sa va ingrijiti mai bine pacientii. Cercetarile Universitatii Centrului Medical Rochester demonstreaza ca dctorii care sunt obisnuiti sa mediteze snt mult mai putin critici si aspri cu pacientii lor, mult mai constienti de sine si niste ascultatori mai buni cand vine vorba despre interactionarea cu acientii lor.

Meditatia te face o persoana mai buna. Binenteles, iubim toate lucrurile pe care le face meditatia pentru noi, insa din asta ar putea sa beneficieze foarte bine si persoanele din jurul nostru, prin faptul ca ne poate face sa devenim mai atenti si mai compatimitori. Cercetatorii de la Northeastern si de la Harvard au descoperit ca meditatia este in legatura cu mai multe virtuti ca si cu un comportament mai frumos.

Meditatia ar putea face trecerea prin cancer mult mai putin stresanta. Cercetari efectuate in America demonstreaza ca meditatia impreuna cu terapia prin arta pot descreste cu succes simptomele de stres printre femeile depistate cu cancer la san. Si nu numai acest lucru insa testele ne arata ca meditatia este chiar legata de schimbarile creierului cand vine vorba despre stres, emotii si recompense.

Meditatia este demonstrata ca ajuta si pentru recuperarea fizica. Pe langa faptul ca poti face yoga, practica ce este asemanatoare si care implica si meditatia, poti sa te gandesti foarte mult la starea ta fizica si sa iti impui sa iti treaca ceea ce ai si sa te simti din nou mai bine, cel putin pentru o perioada, dar si pentru o perioada mai lunga de timp daca iti doresti cu adevarat.

Meditatia te ajuta sa te descoperi pe tine insuti si sa iti dai seama cine esti tu cu adevarat. Nu numai ca vei fi mai bun cu tine si te vei intelege mai usor, dar te va ajuta sa fii mai empatic si cu cei din jur si sa fii mai bun cu acestia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *