Beneficiile uimitoare ale perelor

para

Includerea perelor in regimul alimentar poate aduce multe beneficii pentru sanatate. Dupa cum se stie din popor, orice fruct este bun pentru sanatate, fiecare avand avantajele specifice. Perele nu se abat de la aceasta regula iar beneficiile lor uimitoare pentru sanatate sunt enumerate in cele ce urmeaza.

Perele scad nivelul colesterolului, abilitate datorata continutului unei fibre specifice. Aceasta fibra gasita in majoritatea fructelor, inclusiv in pere, ajuta la scaderea nivelului colesterolului; fibra blocheaza colesterolul in intestine si il opreste sa intre in fluxul sanguin. Ulterior colesterolul blocat cu fibra este eliminat din corp. Perele contin vitamina C, antioxidant cunoscut pentru intarirea sistemului imunitar. O para de marime medie ofera organismului aproximativ 12% din necesarul zilnic de vitamina C.

De asemenea, glucoza din alimentele zilnice este un adevarat combustibil pentru organism. Fiecare celula din corp utilizeaza glucoza pentru energie, iar perele au un continut ridicat al acestui zahar gata de a fi valorificat de corp pentru energie.

Un alt avantaj al perelor este cel ca mentin sanatatea oaselor. Un mineral continut de pere faciliteaza absorbtia calciului necesar organismului pentru o buna sanatate a oaselor. Acest mineral sprijina efectul de intarire a oaselor oferit de calciu, magneziu si vitamina D. Perele ajuta si la vedere, protejeaza sanatatea ochilor si previn bolile ce ii afecteaza datorita imbatranirii. Compusii antioxidanti continuti de pere opresc afectarea celulelor de catre radicalii liberi, minimizand substantial aparitia afectiunilor oculare legate de inaintarea in varsta.

Un important compus continut de pere este un puternic antioxidant cunoscut drept avand efecte anti-cancer; aceasta substanta ofera un mecanism de protectie a celulelor de actiunea radicalilor liberi, cunoscuti pentru provocarea multor boli printre care si cancerul. Asadar consumul de pere va micsora actiunea acestora si va reduce considerabil riscul aparitiei cancerului.

Lista este foarte lunga, beneficiile sunt nenumarate. Perele se comporta ca agenti anti-inflamatori naturali, ajuta la controlul tensiunii arteriale, protejeaza inima, sunt fructe hipoalergenice (nu pot declansa reactii alergice chiar la persoane foarte sensibile), ajuta la controlul diabetului si sunt foarte benefice daca sunt consumate de femei in timpul sarcinii. Cu atat de multe beneficii, cu siguranta trebuie sa introduceti perele in meniul zilnic, acest fruct este perfect compatibil cu orice alt regim alimentar si poate fi consumat oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *