Boilere electrice vs. boilere solare

boilere electrice

Tot ceea ce exista pe lumea aceasta isi are propriile avantaje si dezavantaje, si la fel se intampla si cu sistemele de incalzire ale apei, boilerele electrice si boilerele solare. Utilizarile casnice ale apei fierbinti pot insuma o gama variata de activitati si actiuni ce tin de folosirea apei calde: pentru baie si dus, pentru gatit, pentru curatenie si asa mai departe.

Asigurarea apei fierbinti: boilere electrice sau solare?

Provizii ale unui stoc constant de apa fierbinte sunt de obicei facute prin intermediul unor dispozitive numite boilere sau incalzitoare de apa. Aceste boilere functioneaza cu ajutorul electricitatii sau a combustibilului. Avem tendinta sa uitam ca atat combustibilii, cat si electricitatea folosite in aceste scopuri sunt ambele niste surse neregenerabile de energie. Acestea se vor epuiza intr-o buna zi. Energia solara va exista insa atata timp cat va rezista si lumea.

A ne folosi complet de aceasta sursa atunci cand este posibil, este considerat a fi o solutie optima in acest sens, in cazul in care un boiler electric nu mai face fata. Unii dintre noi tot am sugera si argumenta ca niste sisteme electrice de incalzire a apei sunt mai convenabile si mai simplu de folosit. Asa cum stim cu totii si cum am precizat mai devreme, fiecare lucru de pe lumea aceasta isi are avantajele si dezavantajele sale.

Fiecare dintre noi trebuie sa hotarasca si sa vada exact ce se potriveste mai bine in cazul sau. Daca cineva are de gand sa isi inlocuiasca boilerul electric sau doar sa cumpere un altul nou si se gandeste de doua ori inainte sa faca aceste schimbari, nu ar trebui sa isi faca probleme. Boilerele electrice sunt folosite inca din timpuri vechi si chiar reprezinta un lux, de vreme ce ne asigura apa fierbinte de care avem nevoie zi si noapte. Aceste sisteme sunt mult mai potrivite pentru confortul si cerintele privitoare la apa fierbinte.

Pro boilerelor electrice

Aceste sisteme de incalzire ale apei ne asigura apa fierbinte oricand, chiar si pe timp de vreme rece. Daca sunt alese corespunzator, aceste boilere se vor potrivi in orice colt sau incapere a locuintelor noastre, fie in baie, fie deasupra chiuvetei, fie in orice loc ne dorim noi. Principala atractie a acestor sisteme este legata de costuri. Un boiler electric costa in jur de 1.000-1.500 de lei, acesta fiind un punct de atractie comparativ cu boilerele solare.

De vreme ce in mod normal aceste sisteme sunt instalate in locuinta, sunt mult mai putin predispuse coroziunii sau a altor factori externi daunatori cum ar fi ploaia, zapada, vantul puternic, etc. Doar cu ajutorul unui mic robinet, poti avea datorita boilerelor electrice apa fierbinte la dispozitie in orice moment.

Pro boilerelor solare

Boilerele solare sunt eficiente in ceea ce priveste costurile si schimbarea acestora va duce la reducerea facturilor de platit in fiecare luna. Folosindu-te de puterea solara pentru incalzirea apei in loc de folosirea combustibililor naturali sau a electricitatii, se elibereaza mai putini factori poluanti si se demonstreaza a fi o alegere mai prietenoasa cu mediul.

Pentru incurajarea uzului boilerelor solare, celor care isi doresc o asemenea alternativa le sunt oferite diferite promotii si discounturi la instalare. Singurul cost mai mare pe care trebuie sa-l suporte proprietarul locuintei este cel initial. Mai tarziu, cand energia solara incepe sa-si faca efectul, nu va mai trebui sa plateasca altceva in plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *