Branduri ce vor disparea in 2015

In fiecare an, Wall Street identifica cel putin 10 branduri americane care este posibil sa dispara pana in anul viitor. Lista de anul acesta reflecta faptul ca fuziunile si achizitiile sunt la un nivel fara preceedent.

In timp ce unele companii de pe lista pot disparea pentru ca sunt la capatul listei in continuare din cauza productiilor slabe si management-ului prost facut, multe altele pot disparea pentru ca le merge prea bine. Vanzarile cu amanuntul continua sa fie unul dintre sectoarele cu cele mai multe companii cu probleme care ar trebui vandut pentru a mai putea supravietui.

Lululemon

Nu este greu de reperat momentul cand soarta companiei de haine de sport pentru femei s-a schimbat. In martie 2013, Lululemon a retras o gama larga de pantaloni de yoga pentru ca acestia erau prea transparenti si ca rezultat prea vulgari. Problemele nu s-au sfarsit aici si a rezultat intr-o serie de schimbari de management, o scadere a veniturilor si un colaps al pretului de vanzare.

DirecTV

Planul AT&T de a cumpara gigantul satelit TV DirecTV este un exemplu al unei cariere pe banda larga ce incearca sa isi extinda  influenta si asupra gospodariilor americane. Intelegerea de 49 de milioane de dolari trebuie sa clarifice regulile federale. Unii membri din Congres au pus la indoiala managementul AT&T in legatura cu beneficiile consumatorilor.

In timp ce aceste doua companii au precizat faptul ca mariajul lor va consta in costuri mai reduse pentru consumatori, unele grupuri de consumatori cred ca preturile vor creste iar noua companie va fi capabila sa controleze accesul la programele  populare ca jocurile NFL. 

Hillshire Brands

Hillshire Brands, ce comercializeaza hot dog-ii Ball Park si carnatii Jimmy Dean, produsele din topul vanzarilor din categoria lor, au fost pe radarul catorva ambalatori de mancare. Compania a ajuns la o intelegere pentru a cumpara Pinnacle Foods in luna mai pentru 4,23 bilioane de dolari. Insa aceasta intelegere a cauzat interesul in Hillshire si a declansat un razboi al ofertelor pentru companie printre cei mai mari ambalatori de mancare din tara, Tyson Foods si Pilgrim’s Pride. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *