Case care sfideaza gravitatia – part II

Rozak_House_Darwin_Australia

6. Mushroom House, Cincinnati, Ohio

iPare ca este o ciuperca uriasa, Mushroom House din statul american Ohio, a fost realizata de catre Terry Brown, un profesor de arhitectura si design interior in cadrul  universitatii Cincinnati. Daca esti tentat sa achizitionezi aceasta casa, va trebui sa scoti din buzunar o suma de aproximativ  400 000 de dolari americani.

7. Cube House, Rotterdam, Olanda

Aceasta casa sub forma de cuburi care aparent plutesc in aer este situata in Rotterdam, Olanda, cuburile fiind plasate la un unghui de 45 de grade asa inca fatadele acestora sa fie intreptate spre pamant in partea de jos si sper cer in partea de sus. Fiecare cub are 3 nivele, in care veti gasi o camera de zi in partea de sus, o bucatarie in partea de jos si un dormitor in partea centrala. Vizitatorii pot vedea cum este intr-o astfel de casa in Cube House, servind drept un model pentu celelalte.

8. Extreme Tree House, Irian Jana, Indonesia

Poate ca in copilarie ai construit o casa in copacul din gradina bunicilor, dar aceasta este la un cu totul alt nivel. Aceasta casa a fost realizata in padurile Irian Jana din Indonezia. Fiind situata chiar in varful copacilor casa este la o inaltime considerabila, pentru a ajunge in casa locuitorii apeleaza la scari destul de inalte.

9. Heliotrope Rotating House, Freiburg, Germania

Aceasta structura situata in Freiburg, Germania redefineste termenul de casa ecologica. Toate utilitatile acesteia sunt alimentate pe baza unor panouri solare care se indreapta dupa soare asemanator florilor de floarea soarelui.

10. Rozak House, Darwin, Australia

Casa Rozak este situata in in Darwin, Australia, si este localizata intr-o zona in care tornadele sunt foarte dese. Casa esti echipata cu panouri solare, si un sistem care colecteaza apa de ploaie care este mai apoi folosita. Casa are un design care da impresia ca sfideaza gravitatea cu o forma total neobisnuita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.