Cate ceva despre Bitcoin

bitcoin

Bitcoin este un sistem online de plata inventat de Satoshi Nakamato in anul 2008. Sistemul este direct, de la persoana la persoana; userii pot sa tranzactioneze  direct fara ajutorul unui intermediar. Tranzactiile acestea sunt verificate de nodurile de retea si inregistrate intr-un registru public distribuit.

Bitcoin este descris in mod corect drept prima moneda digitala descentralizata. Este cel mai mare ca valoare de pe piata acestei valute digitale. Bitcoins-urile sunt create ca o recompensa pentru munca de procesare a platilor in care utilizatorii ofera puterea de calcul pentru a verifica si inregistra  platile de inregistrate in registrul public. Tu ce crezi? Merita  sa minezi bitcoin?

Aceasta activitate este numita minerit si este recompensata prin taxe de tranzactie  si monede bitcoin nou create. Pe langa minerit, acest sistem de plata online  poate fi obtinut  in scchimbul banilor, a produselor si a serviciilor. Userii pot trimite si primi bitcoins pentru un comision de tranzactie optional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *