Ce abilitati pe care noi nu le avem detineau bunicii nostri

Gateau cu ce aveau prin casa

Cel mai probabil bunica ta putea improviza ceva fara ajutorul unei carti de bucate. Bunicile stiau pur si simplu cand sa adauge un pic de asta si un pic de cealalta pentru a face un fel de mancare sa aiba un gust absolut perfect. Bunicile noastre puteau goli dulapurile de resturi si puteau crea o mancare foarte gustoasa. Nu exista nimic ce sa nu poata gati bine si sa le iasa.

Coseau(crosetau, coseau la masina si teseau)

In zilele noastre, daca cineva are o gaura in sosete sau in blugi, de obicei isi cumpara o alta pereche. Bunicii nostri, pe de alta parte, carpeau vechile sosete si orice altceva ce necesita acest lucru. Binenteles, cativa oameni din zilele noastre inca o fac. Insa din cauza reducerilor de buget si a cererii slabe, multe scoli de croitorie au renuntat la cursurile de cusut din programa lor, rezultand mai putini tineri care sa aiba oportunitatea sa invete asa ceva. Insa multi oameni si-ar dori ca aceasta arta sa fie reactualizata si sa se poata preda.

Puneau la borcan conserve

Cu toate ca preturile ridicate ale mancarii si popularitatea gradinaritului au condus pe multi oameni la a face muraturi, asta nu este o abilitate pe care tinerii din ziua de azi o prefera. Insa poti paria cu siguranta ca bunicii tai faceau acest lucru. Pentru aceia dintre voi care sunteti interesati, sunt doua procese sigure de conservare: conservarea prin fierbere si conservarea sub presiune.

Calcau rufe(si chiar foarte bine)

Cu toate ca multi dintre bunicii nostri calcau aproape orice: lenjeria intima, lenjeria de pat, batistele de buzunar, vei gasi cu greu un tanar de 20 de ani al zilelor noastre care sa faca asa ceva. Intr-o lume a hainelor din poliester, in care uscatoarele de rufe au setari care sa indrepte ridurile din haine si magazinele ofera spray-uri impotriva incretiturilor, calcatul de haine a devenit nimic altceva decat un rid al timpului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *