Uleiul de in este recunoscut drept cea mai bogata sursa de acid alfa-linoleic, avand un procent de 50-60. Are de asemenea in compozitie o proportie de acid gama-linoleic deloc de neglijat. Acesti doi acizi grasi esentiali sunt denumiti si omega 3, respectiv omega 6.
S-au facut multe studii in ultima vreme cu privire la importanta acestor acizi grasi esentiali in alimentatia noastra. Din cauza consumului mare de mancaruri procesate renumite pentru cantitatea mare de grasimi si uleiuri nesaturate si hidrogenate, specialistii ne sfatuiesc sa incepem sa includem in alimentatie acizi grasi esentiali care aduc atatea beneficii sanatatii noastre. Uleiul de in reprezinta o sursa excelenta de astfel de acizi grasi de care organismul are nevoie, insa nu si le poate genera singur.
Acizii grasi omega 3 indeplinesc cateva functii esentiale in organismul nostru. Acestia stimuleaza productia de energie, sprijina metabolismul, crescand nivelulul utilizarii oxigenului in sange, fiind vitali pentru dezvoltarea si functionarea creierului in conditii normale.
In plus, acizilor grasi le-a fost atribuita proprietatea de a scadea colesterolul si trigliceridele din sange. Unele cercetari arata ca uleiul de in consumat in mod regulat scade colesterolul cu pana la 25% si trigliceridele cu pana la 65%. Altfel spus, acizii grasi esentiali sunt asa cum arata si denumirea… esentiali.
Motive pentru care este bine sa consumam ulei de in
Exista o multime de motive pentru care fiecare dintre noi ar trebui sa introduca uleiul de in in alimentatie. Majoritatea oamenilor consuma alimente procesate, dulciuri rafinate, mancaruri grase care au gust bun si ignora calitatea nutritiva, generand astfel efecte negative asupra sanatatii. In urma unor statistici a rezultat ca sunt destul de putini cei care includ in dieta acizi grasi esentiali.
Astfel, multi cercetatori au pus incidenta bolilor cardiovasculare, instalarea depresiilor si a altor afectiuni mentale pe seama insuficientei acizilor grasi esentiali.
Printre semnele care anunta deficitul de acizi grasi esentiali se numara: pielea uscata, stari depresive, lipsa motivatiei, tensiune arteriala mare, constipatie, tulburari de memorie etc. Odata cu introducerea in dieta a acizilor grasi esentiali, multe persoane observa o ameliorare a acestor manifestari intr-un timp scurt.
De asemenea, suplimentarea dietei cu ulei de in Elixir este benefica in lupta cu cancerul si previne afectiunile inimii si artrita.
Cand trebuie consumat uleiul de in?
Uleiul de in nu impune restrictii legate de timp, putand fi consumat in orice moment al zilei. Unii aleg sa isi distribuie doza zilnica in 2 portii, una dimineata si cealalta seara. Totusi, unii au acuzat o crestere mare a nivelului de energie, dupa ce au consumat ulei de in Elixir seara, foarte tarziu.
Cat priveste modul in care trebuie consumat, uleiul de in in asociatie cu alimente precum branza de vaci, iaurt sau drojdia de bere este chiar indicat pentru maximizarea asimilarii acestuia in organism. Uleiul de in poate fi folosit cu succes la preparea salatelor. In schimb, nu este recomandat pentru gatit, din cauza continutului ridicat de acizi grasi care ii atribuie instabilitate.
Cine trebuie sa consume ulei de in?
Cu totii putem profita de beneficiile rezultate in urma consumului de ulei de in Elixir. Cu atat mai mult atunci cand avem deficit de acizi grasi in organism.
Ca ultima recomandare, pentru a-si pastra toate proprietatile uleiul de in se tine in frigider. Se evita astfel si procesul de oxidare care este incurajat de prezenta luminii sau a caldurii.
Cei interesati de solutii sanatoase pot comanda uleiul de in de pe uleielixir.ro.