Ce inseamna un diagnostic incorect?

diagnostic-gresit

Un lucru pe care trebuie sa il iei in considerare si peste care nu poti sa treci cu vederea pur si simplu, consta in diagnosticul pe care un medic ti-l pune. In cazul in care ai o afectiune care nu este diagnosticata si nu este tratata asa cum trebuie, ai putea sa fii supus in fata unor dureri suplimentare- vatamari fizice si chiar risc de deces in unele cazuri. Cel putin, un diagnostic gresit care nu este corectat, poate conduce la o intarziere inutila in tratatea corecta a afectiunii si, prin urmare, se adauga un disconfort mai mare. Pacientii trebuie sa realizeze ca medicii sunt si ei oameni, iar asta inseamna ca pana si cel mai bun medic poate gresi uneori- cu toate ca nu o face in mod intentionat.

Cele mai frecvente afectiuni diagnosticate gresit de catre medici

Infectiile- cea mai frecventa problema de sanatate diagnosticata gresit este legata de infectie. Infectiile serioase pot conduce la diverse boli grave- cum ar fi pierderea membrelor sau chiar moarte in cele mai severe cazuri netratate. O infectie netratata se poate termina in septicemie iar din aceasta cauza este foarte important sa te prezinti la medic pentru a te trata. De asemenea, din cauza simptomelor unei infectii, acestea pot fi confundate foarte usor cu o raceala minora.

Tulburari ale tiroidei- exista mai multe astfel de tulburari. In general, acestea apar atunci cand glanda tiroida nu functioneaza asa cum trebuie, ceea ce inseamna ca metabolismul va inregistra o serie de probleme. Nervozitate, iritabilitate si oboseala sunt numai cateva simptome comune de tulburari ale tiroidei, dar si cresterea in greutate, dureri musculare si slabiciune. De asemenea, tulburarile tiroidiene pot fi confruntate foarte usor cu depresie, stres sau alte tulburari legate de starea psihica.

Cancerul reprezinta o crestere necontrolata a celulelor anormale sau a celor maligne. Exista mai multe tipuri de cancer cu forme specifice. Exista tratamente cu o eficienta mai mare de tratare a cancerului- insa nu promit ca isi vor face efectul in totalitate. De asemenea, nu exista un leac care sa vindece din prima o persoana diagnosticata cu cancer. Cele mai frecvente simptome care descriu cancerul sunt reprezentate de frisoane, febra, pierdere in greutate, transpiratii nocturne si oboseala neobisnuita. Din aceasta cauza, cancerul poate fi interpretat ca o simpla raceala sau gripa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.