Ce nu stiai despre termostatele pentru controlul temperaturii din locuinta

salus it500

Daca locuiesti la casa, atunci stii mai mult ca sigur despre calvarul prin care trece majoritatea cand stie ca nu are o centrala foarte buna sau daca exista una are de platit totusi peste masura la cheltuielile de intretinere. Multi au facut investitii serioase in centrala, in izolatie, au schimbat poate si termopanele pentru ca erau vechi si favorizau pierderile. Cu toate acestea, rezulte au inceput sa apara abia cand au instalat un termostat pentru controlul temperaturii.

Tu folosesti un astfel de dispozitiv? Nu am auzit decat de bine despre el si chiar pare o solutie rentabila, mai ales pentru cei care au de incalzit suprafete serioase. Sunt o sumedenie de lucruri care nu se cunosc despre termostate si care poate ar convinge pe mai multi sa le cumpere. Majoritatea le vad ca pe un moft, o pretentie de a iesi in evidenta. Cu toate acestea rolul pe care il joaca in locuinta, cand vine vorba de confortul termic, este insemnat. Este cel care poate face diferenta cand vine vorba de confort, dar mai ales de economii.

Ce nu stiai despre termostate

Sa presupunem ca ai o idee cat de mica in ce constau termostatele si de ce le cumpara lumea. Poate ca inca nu folosesti unul, dar poate dupa ce iti voi prezenta cateva din aspectele ce le vizeaza iti vei schimba perceptia asupra lor.

Daca investesti intr-un termostat de ambient, precum este sistemul iT 500, atat de popular la ora actuala, nu mai esti nevoit sa opresti caldura in casa ori de cate ori pleci. Sunt multi care aplica aceasta asa zisa strategie, pentru ca li se pare ca este mai rentabil si fac economii. Asta se intampla pentru ca ei privesc doar dintr-o perspectiva. La fel si practica ce vizeaza oprirea centralei este destul de des pusa in aplicare. Gandeste-te insa ca printre rezultate se numara si racirea peretilor, apoi dificultatea in atingerea unei temperaturi optime pentru confort termic sporit.

Spre deosebire de folosirea centralei si atat, cu un termostat poti sa reduci valoarea temperaturii atunci cand nu esti acasa mai ales, deci sa iti asiguri mereu o casa calduroasa. Cand vrei sa faci mai cald, doar ridici putin temperatura cu ajutorul termostatului.

Ca sa ai control asupra caldurii din locuinta si cand esti plecat, ai nevoie de un model wireless, pe care il poti accesa de la distanta. Daca ai un smartphone, o tableta sau un laptop cu conexiune la internet, descarci aplicatia specifica, te loghezi si apoi faci ce modificari vrei la caldura. Daca faci niste calcule, e destul de avantajos sa cumperi un dispozitiv de acest fel, mai ales daca te afli printre cei care mai mereu sunt in deplasare.

Daca ai auzit si lucruri mai putin de laudat despre termostate, nu trebuie sa generalizezi. Iti dai seama ca si acest sector, ca toate de altfel are uscaciunile lui. De aceea este important sa alegi un magazin de specialitate. Spre exemplu sistemul iT 500 pe care il poti comanda de pe saluscontrols.ro iti ofera durabilitate si rezistenta, exact ce ai nevoie.

Daca te ingrijorezi in privinta costurilor, afla ca nu e atat de scump un termostat de ambient. Desigur, preturile variaza si dupa functiile pe care le include modelul ales, de cat de performant e. Cert e ca amortizezi din cheltuiala prin economiile pe care le faci ulterior, sesizabile in buzunar.

Atat timp cat iti dai interesul, gasesti sigur un termostat dupa posibilitatea ta, care sa te ajute sa ai o locuinta calda toata iarna si sa platesti facturi decente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *