Ce rezerva viitorul pentru publicitate?

publicitate

Publicitatea dateaza inca din timpurile cand negustorii isi promovau strigand marfa in targuri. Efectiv dateaza de peste 4000 ani inainte de Hristos; primul anunt aparut intr-un ziar a fost in iunie 1836 in ziarul frantuzesc „La Presse”. De atunci si pana acum publicitatea a cunoscut multe schimbari. De la anunturi simple la anunturi complexe, reclama si modelele sale constituie o mare provocare pentru promoteri. Treaba unui promoter a devenit din ce in ce mai solicitanta nu numai in ceea ce priveste cresterea veniturilor aduse de un produs anume, insa legata si de intelegerea mentalitatii si modului de gandire al clientilor. Multe companii incearca sa isi gaseasca o nisa proprie, situatia insa se complica intrucat oamenii au inceput sa dezvolte o aversiune fata de reclame, pe care nu le mai vor, pentru ca intrerup programele lor favorite.

Peste tot, in ziare, pe internet, la televiziune, este enuntata aceeasi intrebare, intr-o forma sau alta. Ce rezerva viitorul pentru publicitate? Un lucru este aproape sigur – nu va disparea. De fapt cei din domeniu cauta noi metode de promovare si de intelegere a clientilor si a nevoilor lor.

Odata cu explozia cunoscuta de formele de mass-media si digital media, un lucru cu siguranta nu se va schimba niciodata – publicitatea „din gura in gura” – aici clientii sunt purtatorii de cuvant ai companiei. Pentru reusita o companie sau organizatie trebuie sa fidelizeze clientii si sa isi atraga tot timpul clienti noi, cu ajutorul renumelui brandului si al produselor si serviciilor oferite. Anunturile si reclamele trebuie sa prinda la public, care va fi incurajat sa cumpere. Vor fi facute cercetari de piata in continuare, iar datele obtinute vor fi colectate si analizate in asa fel incat promoterul sa inteleaga impactul reclamei asupra consumatorului.

Viitorul in domeniul publicitatii a inceput deja. Panourile digitale si-au facut aparitia, anunturile online sunt in continua crestere, chiar si imaginile tridimensionale sunt folosite acum ca strategie de reclama. Viitorul rezerva doar lucruri bune promoterului si fabricantului, daca isi iau precautiile necesare. Acestea se refera mai ales la clienti si la intelegerea nevoilor lor. Trebuiesc evitate reclamele excesive, indivizii isi amintesc mai degraba o reclama cu un mesaj scurt si simplu. E timpul sa se schimbe vechile conceptii cu noile modele, care sunt viitorul succesului in aceasta lume in continua schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *