Ce scule si accesorii iti trebuie in masina?

Sofer

Este absolut necesar sa ai o serie de accesorii si scule in trusa pe care o porti in masina, daca esti un sofer serios. Astfel, cand ai nevoie de ajutor, nu trebuie sa rogi alti oameni sau sa mergi la un service, daca nu este o problema grava. Indiferent daca ti-ai luat trusa de la Lincos sau alta firma, pe langa toate acele scule, sunt si foarte multe lucruri la care poate nu te gandesti initial, dar iti pot prinde bine, mai ales la drum lung.

De exemplu, un invertor auto, care te lasa sa folosesti un USB sau o priza. Avand tensiunea de alimentare de 12 V si cea de iesire de 220 V, de exemplu, iti poti incarca telefonul, laptopul sau alte obiecte de care ai nevoie cand esti intr-o calatorie mai lunga.

Suportul pentru telefonul mobil este foarte util cand esti la volan. Aseaza-l la locul potrivit si te va ajuta sa-ti mentii privirea la drum atunci cand conduci, iar cand te suna cineva, poti sa vezi daca trebuie sa opresti pe dreapta si sa raspunzi ori daca nu e un apel important si-ti poti continua drumul.

Un alt suport care iti prinde bine intr-o masina este cel de pahare. Desigur, nu e bine sa mananci si sa bei la volan, clar. Insa, acest suport iti va tine paharul sau cana de cafea pe care ai cumpart-o intr-o pozitie dreapta, fara sa se verse si sa se risipeasca. Daca totusi ti-e foarte sete, este mult mai usor sa bei dintr-un pahar, decat dintr-o sticla, la urma urmei, nu?

Confortul cand conduci este mereu important, dar cu atat mai mult in cazul unei calatorii mai lungi. Daca vrei sa ai parte de un confort mai bun, o cotiera este utila. Pe langa confort, aceasta prezinta si un spatiu de depozitare a lucrurilor pe care doresti sa le ai mereu la indemana, aproape de tine.

O camera video amplasata pe bordul masinii este un accesoriu foarte util – in cazul unui accident in trafic, ai astfel dovada clara a celor intamplate. Trebuie sa ai grija, insa, ce faci cu ea in perioada noptii pentru a nu tenta hotii.

Un GPS nu reprezinta o fita, ci un program extrem de util si indispensabil daca vrei sa ajungi in timp util intr-o locatie pe care nu o cunosti. In loc sa te chinuiesti cu o harta tiparita sau sa opresti si sa intrebi oamenii pe drum, GPS-ul te ghideaza fara probleme.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.