Ce trebuie sa stii atunci cand te hotarasti sa iti faci un implant dentar?

badeaimplant.ro

Implantul dentar reprezinta o interventie chirurgicala prin intermediul careia spatiul lipsa din gura va fi inlocuit cu un dinte care sa se integreze perfect cu restul dintilor din dantura ta. Aceasta procedura consta in introducerea unei componente ce va tine locul unei radacini si coroana dentara ce va finaliza si completa noul dinte.

Un implant dentar pret Cluj 2019 consta din introducerea a trei componente care vor alcatui noul dinte in cavitatea ta bucala. Astfel avem:

Componenta care va fi introdusa in os in functie de partea de jos sau de sus a locului lipsa si coroana dentara care va fi fixata prin intermediul unui pont protetic.

  • Daca implantul dentar va fi facut in partea de jos, componenta va fi introdusa in mandibula
  • Daca implantul dentar va fi facut in partea de sus componenta va fi introdusa in maxilar

Materialul din care este confectionat implantul dentar poate sa fie de mai multe feluri in functie de implant dentar pret Cluj 2019:

  • Implant dentar din metale
  • Implant dentar din ceramica
  • Implant dentar din materiale plastice
  • Implant dentar din aliaje de metale – cel mai recomandat este biomaterialul din titan deoarece se va adapta usor la noul mediu si nu vei simti nici o jena dupa ce se va integra complet.

Care sunt cu adevarat calitatile titanului pentru care implant dentar pret Cluj 2019 sa merite investitia facuta?

Titanul este un aliaj folosit la implanturile endoosoase si ocupa unul dintre primele locuri in acest scop de utilizare ca si componenta pentru inlocuirea radacinii unui nou dinte. Rezultatele oferite de acest aliaj sunt bune deoarece are proprietati rezistente cum sunt incovoierea, tractiunea si rezistenta pe care o are la compresiune.

Calitatile pe care le prezinta titanul sunt urmatoarele:

Nu cantareste mult –  deci nu vei simti o greutate in plus, deoarece este un aliaj cu greutate relativ mica.

Conductibilitatea –  din punct de vedere termic, este scazuta asa ca nu trebuie sa iti faci grija in privinta socurilor electrice

Are un pH ce nu afecteaza organismul tau – datorita ph-ului negativ ce se afla undeva in jurul valorilor de 7 nu se  vor crea dezechilibre in interiorul corpului tau.

Nu se va deforma – datorita rigiditatii, vei fi sigur ca acest aliaj nu se va deforma si nu va produce complicatii in timp.

Este rezistent – gandeste-te cat de mic si subtire este un asmenea implant si cat volum urmeaza sa sustina acest aliaj.

Este sterilizat inainte – procedeele de sterilizare constau in introducerea unui material la temperaturi destul de ridicate, in cazul titanului nu sunt griji deoarece punctul de topire al acestuia este de 1660 de grade pe cand sterilizarea se face la o temperatura de doar 300 de grade Celsius.

Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la imunitatea ta –  probabil nu stiai, dar titanul nu afecteaza deloc tesuturile moi din locul unde va fi introdus sau caviatatea bucala  datorita calitatilor ridicate din punct de vedere al imunitatii biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *