Ce trebuie sa stii despre Ebola

Ebola

Acum ca au fost facute publice o serie de cazuri confirmate de Ebola in Statele Unite, frica de acest virus este palpabila chiar: este peste tot la stiri, in social media, si pe prima lista a gandurilor in capul cuiva. Este un lucru ingrijorator faptul ca oamenii care sunt atat de constienti si cunosc atat de multe despre aceasta boala, cum ar fi doctorul care a fost diagnosticat recent cu virusul Ebola in New York, care a fost in trecut in Africa tratand victimele acestei afectiuni cumplite, nu a urmat ghidul de protectie pentru a-i feri pe cei din jur.

Este chiar si mai important decat atat sa cunosti riscurile expunerii la un asemenea virus, ceea ce reprezinta acesta de fapt, cum sa te feresti din calea lui si riscul tau actual la care te supui.

Foarte simplu, Ebola este un virus care este foarte grav si foarte fatal pentru oameni si alte cateva primate, care a aparut pentru prima data in anul 1976 in Republica Democratica a Congo. Atunci cand primul incident s-a intamplat, virusul nu era atunci cunoscut si a socat lumea medicinii, cu toate ca virusul a fost in cele din urma a fost tratat. Inca de atunci, au mai fost cateva incidente separate in parti diferite din Africa, permitand lumii medicinei sa studieze la timp virusul, sa ii invete simptomele si sa creeze tratamente foarte eficiente.

Tot aud din partea oamenilor ca se intreaba cum isi pot da seama daca au fost expusi la un asemenea virus. Pentru ca Ebola este transmis direct printr-o expunere directa la fluidele coprului, cum ar fi sangele, secretiile nazale, voma, saliva sau fecalele unei persoane infectate, de cele mai multe ori, chiar daca nu esti un om din domeniul sanatatii, ai sti daca ai fost sau nu expus acestui virus. Vestea buna este ca nu poti fi expus la acest virus doar daca te afli in preajma unei persoane infectate, va trebui sa intri in contact direct cu aceasta ca virusul sa-ti fie transmis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.