Cele mai bune filme ce au ca subiect calatoriile

Cand vara soseste, calatoriile se cer a fi facute cat mai curand. Ispititi de o dorinta puternica de a calatori, inspirati de calatoriile cinematografice, ne facem bagajele potrivit destinatia pe care o avem in minte, schimband trenuri si sarind direct in masini decapotabile, stabilind trasee prin tara in cautarea de mari aventuri. Aici, de la „Bonnie and Clyde”, la „On the road” si pana la „Darjeeling Limited”, cele mai bune filme de calatorie din toate timpurile sunt prezentate in cele ce urmeaza.

Bonnie and Clyde, 1967

In mod normal, totul a inceput ca o tachinare salbatica, dar romantica. Poate cea mai fotogenica pereche de nelegiuiti din istorie, Bonnie Parker si Clyde Barrow si jafurile lor bine premeditate de-a lungul Texasului si Louisianei  au atras atentia si au aprins imaginatia publicului ca nimeni altii. Pentru calatorii din ziua de astazi, un aparat foto ar face bine sa nu fie un instrument pentru crima. Indiferent de cat de multe orase vizitezi, nu uita de acea bereta si esarfa.

On the road, 2012

Pentru cautatori, poeti, vagabonzi, ganditori care au nevoie de privelisti extraordinare la fel de marete ca si gandurile lor. Esti legat de San Francisco, de felul in care padurile rosii, izvoarele termale, potecile de munte si tarmurile de mare ascunse te atrag spre ele. Ti-ai impachetat cartile si masina de scris. Porti un tricou cu dungi colorate si nimic alteceva decat tenisi in picioare si ochelari de soare pe cap.

The Darjeeling Limited, 2007

Iti vei dori probabil acel bagaj monogramat de la Vuitton si tot acel rafinament pe care il impune. Cand vei merge cu trenul, ai grija sa porti un costum. Indiferent de cat de multe obstacole vei da in cale, zilele in care vei fi imbracat in haine de in in calatoria ta cu trenul se vor desfasura destul de bine.

Si ce alt semn de bun venit ar putea sa-ti demonstreze ospitalitatea locuitorilor decat o ghirlanda colorata de flori pusa in jurul gatului. Lasa ca asta sa fie una dintre cele mai frumoase veri din viata ta, asa ca imbraca-te ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *