Cod vestimentar pentru asistente

saboti-medicali

Unele dintre meserii sunt cu mult mai grele decat altele, ceea ce inseamna respectarea unor reguli stricte cu privire la vestimentatie, la incaltaminte si implicit la modul de a purta accesorii. Se stie ca domeniul medical este unul destul de sever, ceea ce impune si adoptarea unor piese vestimentare decente, de culori mai putin stridente, incaltari fara tocuri si implicit accesorii medicale pentru siguranta.

Din aceasta categorie fac parte si manusile medicale, care trebuie schimbate cu fiecare pacient, boneta, pentru a nu lasa amprente in timpul operatiilor, ingrijirii sau alimentarii pacientilor, precum si masti pentru fata, pentru a nu contamina microbi si bacterii.

In cazul pieselor vestimentare de admit costumele albe, verzi, albastre si chiar roz, in conditia in care sunt din acelasi model si material, pentru a alcatui o piesa vestimentara uni. De altfel, si halatele sunt acceptate in aceleasi culori. Pentru incaltari se recomanda de multe ori pantofi medicali, saboti medicali sau slapi medicali.

Sum se aleg sabotii medicali?

In primul rand alegerea unor pantofi sau saboti pentru domeniul medical se face in functie de securitate si siguranta in mediul de lucru. Se opteaza pentru pantofi cu talpa ortopedica, nu inalta si non-alunecoasa. De altfel, datorita faptului ca asistentele si doctorii sunt expusi pericolelor, produselor chimice, acizilor sau echipamentelor grele, se recomanda un pantof inchis in fata, care nu permite ca degetele sa fie afectate. Dar, se accepta acei pantofi descoperiti in spate, pentru a nu cauza basici si bataturi in calcaie.

De altfel, o regula importanta este ca fiecare piesa vestimentara sa fie curata si usor de intretinut. Alegerea pantofului se face si in functie de numarul de la picior, ceea ce inseamna ca un pantof medical mai mare decat piciorul cauzeaza dureri, bataturi si mici sangerari. De altfel este indicat sa se opteze pentru pantofi si saboti medicali care sa se potriveasca ca si calitate, latime si marime cu cel care lucreaza in domeniul medical.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *