Concediu de neuitat in Romania

Delta Dunarii

Ne putem mandri cu tara noastra, cu Romania, chiar daca noi ca locuitori ai acesteia suntem destul de jenati de patria noastra si de ceea ce se spune despre noi. Tara noastra este frumoasa si este plina de atractii turistice minunate. Nu ar trebui sa ne grabim sa o rupem la fuga pe meleaguri straine pentru vacante sau la munca, daca inainte de toate nu ne-am vizitat si strabatut tara in lung si-n lat.

Exista locuri minunate si pline de magie oriunde am merge pe meleagurile mioritice, trebuie doar sa avem vointa si dorinta de a hoinari si de a calatori dintr-un oras in altul sau dintr-o regiune in alta a Romaniei. La fel ca orice tara europeana, si Romania este potrivita pentru a ne face concediile sau vacantele aici.

Fie ca este vorba despre concediul sau vacanta de vara, fie ca este vorba despre cateva zile libere de Craciun si de Revelion, exista cate o posibilitate de destinatie turistica pentru oricare dintre noi. Muntele, marea, lacurile naturale, padurile si campiile bogate ale tarii noastre sunt niste elemente fantastice ale turismului romanesc.

Carpatii, Delta Dunarii, litoralul Marii Negre, bisericile din Bucovina si verdele Transilvaniei, dar si traditiile fiecarei regiuni in parte ne impogatesc si infrumuseteaza patria si fiecare dintre noi ar trebui sa o exploram cat se poate de mult inainte de a da bir cu fugitii. In ceea ce priveste cultura si traditiile, aceste elemente sunt inca vii in multe parti ale tarii si ne putem mandri cu spiritualitatea si religiozitatea noastra ca romani.

Acum, cand vine vorba despre concedii, multi angajati romani aleg sa economiseasca niste bani  pentru a pleca in afara tarii, in Europa, America sau chiar Asia pentru experiente culturale deosebite. Insa, asa cum precizam si mai sus, nimic nu este mai placut de a explora si de a te bucura de propria tara inainte de a face un pas in afara.

In Delta Dunarii poti descoperi minunatiile faunei si florei locale, dar te poti si lasa fascinat de plimbarile lungi si de pescuitul pe bratul Sulina, care te va fermeca si te va face sa iti doresti sa revii din nou si din nou. Vezi aici unde ai putea sa te cazezi cand vei ajunge in acest loc minunat si plin de mister.

La fel de bine, te poti bucura si iarna de zona Brasovului, unde peisajele, activitatile sportive si oamenii calzi te vor fascina. Nu uita ca Romania este totusi renumita pentru ospitalitatea sa, dar si pentru bogatia anumitor regiuni ale sale, asadar simte-te roman si bucura-te de acest statut pe teritoriul tarii tale, mai intai de toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *