Cum sa ajungi un antreprenor de succes

antreprenor

A conduce o afacere este o adevarata provocare. Trebuie sa fii creativ si flexibil daca doresti sa ajungi propriul tau sef. In afara de castigarea existentei presupune si crearea unui alt stil de viata. Pentru a deveni antreprenor este nevoie de viziune, hotarare si mult curaj, intrucat se va pasi din zona sigurantei financiare oferite de remuneratia fixa primita in urma angajarii, in lumea instabila si teritoriul necunoscut al afacerilor.

Nu exista o formula specifica si care sa garanteze succesul, insa, potrivit studiilor, s-a aratat ca exista o serie de caracteristici pe care marii antreprenori le au.

Increderea in sine este un lucru vital. Daca intr-adevar crezi ca ai vointa necesara sa treci peste toate obstacolele pentru indeplinirea obiectivelor, daca intr-adevar consideri ca detii acel element foarte important reprezentat de increderea in sine, atunci esti potrivit pentru asta. Trebuie sa ai acea credinta neabatuta in reusita, care te va face sa mergi mai departe tot timpul. Trebuie sa ai incredere si in succesul afacerii pe care o pui la cale, pentru ca daca nu esti in totalitate convins de acest lucru, trebuie sa cauti pana vei gasi acea idee careia sa ii oferi tot angajamentul tau. Va trebui sa te dedici 24 de ore pe zi, sa o construiesti, sa o consolidezi si sa reinventezi in continuu afacerea.

Concentreaza-te pe punctele tale forte. Fiecare avem atat slabiciuni cat si puncte forte. Pentru a fi un antreprenor eficient, trebuie sa valorifici la maxim punctele forte si sa te axezi pe ele pentru a obtine succesul. De asemenea trebuie sa ceri ajutorul in acele sectoare in care nu te descurci, spre exemplu esti foarte bun in marketing, dar poti fi mai putin pregatit in contabilitate si registre. De asemenea poti sa transformi punctele slabe in puncte forte invatand si perfectionand zonele mai putin cunoscute.

Daca afacerea ar fi total distrusa maine, cum ai privi situatia? Precum un dezastru si o pierdere totala si nerecuperabila, sau ca pe o ocazie de a o lua de la capat, de a imbunatati, de a creste si de a reconstrui? Antreprenori de succes vad oportunitati peste tot si au o atitudine de curiozitate despre orice lucru. Indiferent de ce intalnesc, se intreaba tot timpul cum ar putea fi imbunatatit lucrul respectiv.

Un antreprenor trebuie sa poata lua decizii. Deciziile trebuiesc bine documentate inainte de a fi luate, si un antreprenor bun trebuie sa ia aceste decizii in viteza, dar fara a omite nimic, totul pentru bunul mers al afacerii.

Nu in ultimul rand un antreprenor este un lider. Nu vei putea face totul de unul singur, va veni un moment cand va trebui sa angajezi oameni, sa discuti cu investitori, sa aplici pentru imprumuturi, deci va trebui sa iti asumi rolul de lider. Daca nu ai aceasta capacitate de a conduce, nu vei fi urmat de nimeni si afacerea se va dovedi un esec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *