Cum sa controlezi mai eficient functionarea centralei

salus controls

Perioada rece a anului readuce de fiecare data in prim plan interesul major fata de sistemul de incalzire, fata de furnizarea caldurii, in mod special. Daca pana acum se notau diferentele intre tipurile de sisteme, dupa instalarea unei centrale termice mai ramane grija pentru buna functionare a acesteia. Asta inseamna timp de functionare, raport de eficienta, controlul pe care utilizatorul il are fata de sistem.

Termostatele sunt cele care odata instalate fac o diferenta la nivelul de confort resimtit de utilizator. Insa mai mult decat un strict necesar, descoperim la Salus Controls o serie de termostate complexe, menite sa ofere un plus de eficienta.

Cum alegi termostatul? Avand in vedere ca la Salus Controls sunt atat de multe optiuni, este necesar ca utilizatorul sa isi defineasca prioritatile, alegand ceea ce I se pare mai convenabil. Iata cateva repere in acest sens:

  • In clasificarea acestora, cele clasice sunt cu fir sau fara, cu afisaj electronic sau cu buton rotativ. Desi unii ar crede ca ce este mai simplist este si mai bun, nu este tocmai un bun reper. Ideea este sa corespunda tipului de centrala si sa raspunda imediat dupa setare. Cele fara fir se pot plasa oriunde in camera, deci ar putea fi un plus. Cat despre afisaj tine de cat de usor gaseste un utilizator folosirea sistemului. Sa nu uitam ca exista si clasa celor cu mai putin interes in ale tehnologiei.

 

  • Dupa tipul de functionare, termostatul poate fi programabil sau nu. Aici diferentele sunt in masura sa schimbe si perceptia despre confort. Asta pentru ca cele programabile pot pregati mediul ambiental, se pot seta in asa masura incat sa ofere la timpul potrivit caldura dorita. Sa spunem ca este ca un mod inedit de a personaliza setarile, intr-un mod cat mai complex.

 

  • Daca utilizatorul este genul de persoana activa, atunci un termostat potrivit este cel care permite setari in masura sa se economiseasca din consumul de agent termic. Atentie insa, a inchide centrala face ca ulterior aceasta sa aiba nevoie de un consum mai mare pentru a incalzi in totalitate. Asadar, pe perioada plecarilor zilnice, reducerea temperaturilor este de dorit, avand insa si posibilitatea de a gasi cald in locuinta, la intoarcere.

Specialistii spun ca o diferenta de 10 pana la 15 grade in 8 ore pentru perioada cand casa nu este locuita, poate ajuta la economisirea de 15% a facturilor aferente caldurii.

 

 

  • Pentru cei cu stil de viata ocupat, comozi si care considera ca tehnologia poate fi de ajutorul lor in a crea ambientul dorit, termostatele programabile sunt cele mai indicate. Mai cu seama cele cu memorie si cu posibilitatea de a seta un program diferentiat.

Avand in vedere ca termostatele nu au mercur, deci sunt sigure si ecologice, avand in vedere ca prezinta numeroase avantaje la folosire si in principal tine de confortul termic, merita o investitie de acest gen. De aceea, Salus Controls este o recomandare, acolo unde de altfel se intalneste atat varietate, cat si ceea ce tine de suport tehnic, post vanzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *