Cum sa fii un gentleman – II

gentleman 2

Continuand pasii pe care ar trebui sa-i urmezi pentru a deveni un gentleman:

4. Fii matur

Trebuie sa pastrezi o atitudine matura, o atitudine care sa arate respect si sa impuna respect in acelasi timp. In general asta tine de lucruri mici, spre exemplu sa ai o adresa email matura, fara acele nick-name-uri pe care ti se atribuiai in copilarie.

5. Tine usa deschisa

Sa tii usa deschisa pentru o persoana din fata sau din urma ta este un semn destul de bun ca ai o oarecare inclinatie pentru a fi un gentleman, este un mod subtil de a arata persoanelor din jurul tau cat esti de atent si respectuos.

6. Sa nu faci promisiuni pe care nu le poti tine

Asta ar fi o regula in viata pe care ar trebui sa o respecti,  si la care sa te gandesti ori de cate ori esti tentat sa faci o promisiune. Totul tine de capacitatea ta de a te tine de cuvant, de a nu uita ce ai spus sau ce ai promis. Sa nu spui niciodata ca vei ajunge la un timp anume undeva, si daca este obligatoriu asigura-te ca vei reusi sa te tii de cuvant, pentru ca prin asta vei avea de castigat, ce anu ? incredere, increderea celor din jur.

7. Fii ordonat

Nu lasa niciodata dezordine dupa tine, fie ca e vorba de momentele in care pleci de la serviciu, cand mananci la un restaurant sau cand te trezesti dimineata. Incearca sa fii ordonat si sa fii curat in acelasi timp, iti va fi greu la inceput sa te obisnuiesti, insa cu timpul vei realiza ca a meritat efortul.

8. Fii tu insuti

Poate cel mai important aspect, este acela sa fii tu insuti, chiar daca incerci sa devii un gentleman, asta nu inseamna ca trebuie sa uiti de tine, de ceea ce de defineste ca persoana, totul este sa reusesti sa devii un gentleman insa un stil propriu, si sa nu ajungi sa vrei sa fii cineva necunoscut pentru tine insuti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *