Cum sa iti tratezi fobia in doua minute

fobie

Fobiile sunt frici care depasesc orice limita, insa cea mai comuna fobie este teama de paianjeni. Iti inghiti tipatul atunci cand vezi paianjeni si, de foarte multe ori, chiar iti iei inima in dinti pentru a face orice ca sa il ucizi. Si, cu toate acestea, nimic pare sa nu functioneze- simplul gand fata de insectele cu opt picioare este deajuns incat sa iti trimita fiori pe sira spinarii.

Terapie de reducere a fricii

Din fericire, o echipa de oameni de stiinta au descoperit o cale sigura si rapida care ar putea indeparta frica. Tot ceea ce trebuie este sa petreci doua minute cu o tarantula, actiune combinata cu medicamente de tip beta-blocante. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Amsterdam incearca sa se bazeze pe conceptul de „reconsolidare”, cu scopul de a gasi un leac pentru arachnofobie. Astfel, conform acestora, atunci cand amintirile sunt activate, acestea pot fi modificate in moduri fundamentale pentru a consolida aspectele care ne slabesc.

Aceasta teorie a fost identificata in urma cu 15 ani de catre un neurolog- Dr. Joseph LeDoux- care a descoperit ca administrarea unui medicament beta-blocant atunci cand se activeaza o memorie fricoasa a indus amnezie pentru a indeparta frica.

Cu toate acestea, pana in prezent, aceste medicamente care au indus amnezia au fost utilizate numai in laborator si doar pe pacienti sanatosi. „Noul tratament este, mai degraba, o inventie chirugicala, comparativ cu terapia de indepartare a fricii”- sustine omul de stiinta.

Acest tratament revolutionar conduce la o reducere treptata a simptomelor de frica. Oamenii de stiinta mai adauga ca „noua interventie revolutionara implica o singura interventie, scurta si rapida, care conduce la reducerea treptata, substantiala si de durata a fricii”. De asemenea, specialistii mai sustin ca ar trebuie sa se realizeze mai multe teste pentru a se demonstra daca acest tratament chiar este eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.