Cum sa te descurci cu un sot alcoolic

alcoolism

Alcoolismul este o problema ce apare in multe familii in ziua de astazi. Pe langa faptul ca provoaca o gramada de probleme, poate distruge si institutia familiala. Tot mai multe familii se lupta cu alcoolismul, insa problema continua intr-un fel sa fie ignorata. De la an la an tot mai multi pacienti se interneaza in clinici de dezalcoolizare, divorturile datorate alcoolului si consecintelor sale sunt din ce in ce mai multe, daca privim din perspectiva sotiei care trebuie sa se descurce cu un sot alcoolic. Multe din femei doresc sa rezolve situatia pentru a nu se ajunge la divort, pentru a putea oferi in continuare copiilor sprijinul unei familii unite. Astfel pot fi facute cateva demersuri mentionate in continuare.

Femeia trebuie sa inceapa prin tratarea problemei cu dragoste si grija. Va incerca sa ajute sotul, sa ii arate problemele ce apar datorita alcoolismului, sa ii aminteasca ce bine era inainte cand nu avea obiceiul consumului excesiv de alcool. Trebuie sa il faca sa inteleaga ca nu este benefic nici pentru familie, dar nici pentru propria sa persoana.

Daca lucrurile nu se imbunatatesc nici asa, trebuie expusa cruda realitate. Inainte de aceasta trebuie verificat daca intr-adevar are de a face cu un sot alcoolic. O problema cu bautura este deranjanta in orice intensitate, insa un alcoolic este la un cu totul alt nivel al consumului. Daca acesta este cazul, sotia trebuie sa ii spuna ce probleme va intampina in viata sociala, fara a jigni, doar prezentand faptele. Din ce in ce mai putine persoane il vor invita la petreceri, pentru ca nu toata lumea tolereaza comportamentul sau cand bea. Consecintele apar si pentru viata profesionala, poate fi concediat si poate schimba joburile tot mai des din aceasta cauza, in cele din urma poate sa nu fie deloc acceptat pentru angajare din cauza acestei probleme.

Daca toate incercarile au dat gres, trebuie ca sotia sa ia situatia in propriile maini. Odata ce i-a aratat cum afecteaza alcoolul familia si i-au fost oferite diverse solutii din care nu a ales nici una, trebuie luate masuri, chiar daca sunt mai drastice.

Nu este deloc usor sa traiesti in aceeasi casa cu un alcoolic, insa trebuie multa rabdare pentru a gasi o rezolvare calma pentru aceasta situatie. Comportamentul si atitudinea trebuie tinute sub control intrucat cicaleala ii poate da un motiv in plus pentru a bea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.