Curatenia – un lucru necesar, dar sigur

curatenie

Multi dintre noi stim ca a face curatenie nu este tocmai cel mai placut lucru pentru anumite persoane. Li se pare un lucru lipsit de importanta, ceva ce nu necesita atentie si nu trebuie facut neaparat.

Sa dam un exemplu:

Tocmai ce te-ai intors acasa de la servici/scoala si incepi sa te schimbi, aruncand pantofii murdari de noroi pe hol si hainele pe unde vezi. Pe scaun, pe pat, pe covor etc. Foamea isi face simtita prezenta si incerci sa cauti ceva de mancare. Dupa ce mananci, lasi vasele murdare in chiuveta sau pe masa, simtindu-te prea obosit sa le strangi si sa le speli. Te asezi in fata laptopului/televizorului si incepi sa rontai cateva seminte lasate de seara trecuta pe noptiera si iti privesti serialul preferat. Dupa cateva minute atipesti cu laptopul pornit. Bolul in care ti-ai pus semintele s-a rasturnat pe pat, dar tu nu nici nu bagi de seama. Te trezesti peste cateva ore si iti spui ca trebuie sa faci un dus rapid si sa iti pregatesti ceva mancare pe maine. In acelasi stil, lasi prosopul aruncat dupa ce faci dusul, hainele de asemenea, plus ceva mizerie la baie. In timpul gatitului arunci deseurile in care au fost depozitate materiile prime si lasi ca faina sa se imprastie pe masa, pe jos… peste tot.

Acesta este un exemplu destul de des intalnit in zilele noastre si cele intamplate sunt doar cateva dintre faptele intalnite in timpul zilei. Nepasarea, neatentia, grija pentru alte lucruri si rutina pot cauza acest lucru. Curatenia, desi nu este preferata de multa lume este un fapt necesar ce are nevoie de atentia noastra. Sa nu faci curatenie si sa nu o pastrezi are si anumite parti negative. Risti sa te imbolnavesti. Datorita mizeriei si tuturor microorganismelor adunate de la harababura creata se va alcatui un focar de infectie ce va fi un mediu propice pentru venirea altor organisme ca: insecte, soareci etc.

O casa curata este o casa fericita!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *