Curiozitati despre vise

curiozitati-vise

Visul reprezinta un proces necesar care lupta impotriva dezvoltarii problemelor psihice. Faimosul psihiatru- Sigmund Freud- a denumit visele ca „drumul divin catre subconstient”, insa ideile sale despre vise si relatia cu subcontientul sunt destul de controversate. Acesta era de parere ca imaginile create in vis pot fi explicate de simboluri specifice din viata noastra, de obicei fiind de natura sexuala. Nu toti expertii accepta teoria lui Freud, insa exista o intelegere tacita care sustine ca oamenii viseaza pentru a-si „rezolva” problemele reale din realitate. Visele sunt extrem de importante deoarece ajuta in procesele cerebrale si integreaza informatiile care le absorbim in fiecare zi.

Toata lumea viseaza

Fiecare om viseaza in fiecare noapte, cu toate ca nu reusim sa ne amintim de fiecare data ceea ce am visat. Petrecem aproape 2 ore pe noapte visand. De obicei, visele au loc in timpul somnului REM, insa noile informatii sugereaza ca oamenii pot visa si in timpul altor cicluri de somn. De asemenea, exista posibilitatea ca visul sa fie uitat rapid in momentul in care ne trezim rapid, dar, in acelasi timp, exista oameni care reusesc sa isi continue visul odata ce s-au trezit. Experimentele sugereaza ca aceeasi pozitie de somn favorizeaza continuarea visului.

Interpretarea viselor ciudate- Oamenii de stiinta din Marea Britanie au descoperit ca visele incep sa devina din ce in ce mai ciudate odata ce noaptea progreseaza. Evenimentele mondene din viata de zi cu zi- cum ar fi sedinta in sala de conferinta- pot figura in visele timpurii. De asemenea, si starea de sanatate afecteaza destul de tare modul in care vei visa, sindromul premenstrual, infectiile sau privarea de somn avand un potential ridicat in aparitia cosmarurilor.

Dictionarele de vise reprezinta o modalitate de interpretare a viselor, oferind explicatii cat de cat logice a simbolurilor visate. De exemplu, daca visezi un avion de lupta inseamna a esti nervos, agresiv si esti pregatit sa te lupti cu cei din jurul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *