Dispozitive electronice stresante

dispozitive electronice

Dizpozitivele mobile au creat o lume a conectivitatii constante pentru profesionistii moderni. Exista beneficii in ideea ca acum este posibil-si chiar este ceva asteptat- pentru angajati, pentru cei din adiministratie, pentru clienti, prueteni si chiar vanzatori, dar si pentru membrii familiei sa le fie posibil sa  ne contacteze oricand prin intermediul comunicarii electronice, insa exista de asemenea si dezavantaje ale acestor tehnologii.

Stresul tehnologiei moderne

 

Pentru propriul tau bine  si pentru siguranta jobului pe care il ai, dar si pentru mai multa productivitate si relatii personale mai legate, este important sa gasesti modalitati de a te descurca cu stresul legat de tehnologie.

Intre mesajele care continua sa curga, asteptarile pentru raspunsurile imediate si bombardamemtnul constant de informatii prin intermediul retelelor sociale, este greu sa gasesti o clipa libera de pace si liniste in fiecare moment al Zilei, fie ca este vorba despre mediul de acasa sau desre mediul de munca-sau chiar in cadrul iesirilor sociale. Urmeaza aceste trucuri pentru a ajuta la minimizarea stresului asociat.

Program tehnologic

Fa-ti singur un program tehnologic in msura in care este posibil in lumina circumstantelor, astfe incat sa nu te decuplezi in mod constant  de la alte sarcini pentru a-ti indrepta atentia doar catre dispozitivile tehnologice. Acest lucru implica setarea momentelor specifice  in care ai putea sa faci cautari pe web, ai putea raspunde si verifica mesajele din inbox, uita dupa punctele de vazare din social media, etc.

Stabileste niste limite

In timp ce va trebui sa fii in legatura dupa program in situatii de urgenta, angajatii tai trebuie sa stie ce inseamna o situatie de urgenta astfel incat sa ia o decizie buna in ceea ce priveste  un telefon urgent, un email sau un mesaj  dat dupa programul de lucru si cand sa stie sa astepte pentru urmatoarea zi de munca. Seteaza niste ghiduri clare astfel incat asteptarile oamenilor  de a te contacta dupa program sa fie realiste..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.