Dupa esuarea relatiei de dragoste

esuare relatie dragoste

Exista o serie de actiuni pe care le poti face dupa ce relatia in care ai fost implicat s-a destramat si persoana cu care ai fost casatorit, logosit sau doar ti-a fost iubit numai doreste sa faca nimic pentru reabilitarea acesteia. Poate ca nu vei fi capabil sa iti poti repara relatia, insa cel putin nu vei face ceva prin care sa inrautatesti situatia, cum ar fi prin incercarea de a-ti forta partenerul sa ramana sau sa il inseli prin a ramane inca cu tine. Acest tip de comportamente nu rezolva ici o problema care exista intre tine si partenerul tau de viata.

Cea mai buna modalitate prin care iti poti repara si salva relatia este prin a deveni proactiv. Merge relatia bine? Va simtiti mai apropiati unul de celalalt? Va certati foarte mult unul cu celalalt? Comunicati bine sau nu prea? Chiar daca relatia voastra este putin furtunoasa, poti face inca lucruri care sa demonstreze ca tu esti dedicat in a invata si a sprijini partenerul. Partenerul tau de viata poate fi o resursa foarte valoroasa  pentru ca tu sa asculti mai bine, si puteti comunica ceea ce simtiti si ceea ce ar trebui sa faceti ca sa functioneze cat mai bine relatia dintre voi.

De exemplu, poti spune lucruri ca „Chiar imi pare rau ca am dat-o atat de in bara in ceea ce te priveste. Imi dau seama ca nu ma pot descurca foarte bine in situatii stresante, si din cauza modului in care am fost crescut, nu am invatat o metoda foarte buna de a face fata stresului. Incep sa invat acum tehnici de abordare si de descurcare in situatii stresante. Ma poti ierta? Sa stii ca sunt foarte constient de greseala mea si incerc sa fac ceva ca sa repar acest lucru.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.