Este un rau necesar sa fii singur

om singuratic

Doar in cazul in care ai trait anumite situatii si ai ales pe cont propriu sa fii singur, nu o sa poti sa evoluezi din acest bloc de sentimente. In caz contrar, sunt o multime de alte elemente care te pot face sa fii constient ca uneori ai nevoie de un timp pentru tine, de un simp singur, dar nu tot timpul singur. Aici e marea diferenta.

Oamenii te inteleg daca vrei sa fii singur pentru ca:

  1. tocmai ai fost ranit si nu vrei sa acorzi oamenilor o a doua sansa prea curand;
  2. ai suferit atat de mult incat ai pus bariere intre tine si restul societatii;
  3. te-ai obisnuit sa traiesti in armonie cu fricile tale si nu consideri ca este timpul sa te desparti de ele;
  4. nu suporti sa fii inconjurat de cei care tind sa te critice;
  5. te opresti din a pastra legatura cu cei care ti-au fost apropiati;
  6. consideri ca unii pun banii pe primul loc si nu mai au de ce sa fie in viata ta, tocmai pentru ca pentru tine banii nu inseamna ce inseamna pentru ei;
  7. incepi sa crezi ca fiecare parte din viata ta necesita un motiv nou pentru a iesi din singuratate si pentru a aprecia din nou valaorea vietii.

Singuratatea este o experienta provocatoare. Dar cu toate acestea nu este o boala incurabila. Cu putin efort se poate vindeca. Ia-ti un timp sa iti dai seama care este motivul major pentru care singuratatea s-a instalat in interiorul tau si incearca sa gasesti noi solutii pentru a parasi zona de confort a singuratatii. Incearca sa scapi de firci si de ceea ce te tine in lumea singuratica. Cauta-i pe acei oameni cu care ai de impartit puncte comune si pe cei care incearca sa scape de singuratate, la fel ca tine. Crezi ca stii raspunsul la intrebarea: de ce te gandesti ca esti atat de singur intr-o lume plina de oameni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *