Excel

Formule rapide pentru transformarea textului

Cu toate trucurile impartasite de toata lumea, am incercat pe cat se poate sa evit formularile complicate. Insa exista totusi cateva formulari simple si usor de folosit, cum ar fi UPPER, LOWER si PROPER, care pot transforma textele pentru motive diferite. UPPER iti va mari toate caracterele , LOWER iti poate schimba textul in minuscule si PROPER iti va mari doar prima litera dintr-un cuvant.

Valori incepand cu 0

Atunci cand o valoare incepe cu 0, Excel va sterge 0-ul automat. Mai degraba decat sa resetezi Format Cells, aceasta problema poate fi cu usurinta rezolvata prin adaugarea unui simplu semn de citare in fata primului 0.

Grabeste introducerea termenilor complicati cu AutoCorrect

Daca vei vrea sa repeti aceeasi valoare si este complicat de introdus, cea mai buna solutie este de a folosi functia AutoCorrect, care va inlocui textul tau cu textul corect. Ia ca exemplu numele de Liza Brown, care poate fi inlocuit cu LZ. De fiecare data cand voi  introduce LZ, il poate recorecta prin Liza Brown. Mergi la File->Options->Proofing->AutoCorrect Options si introdu Replace text cu textul corect in zona dreptunghiulara rosie.

Un simplu click pentru a obtine mai multe informatii

Multi utilizatori stiu cum sa verifice informatiile legate de date in josul unei foi de calcul Excel, la Average si Sum Value. Oricum, stii ca poti muta cursorul in josul tab-ului si daca dai click dreapta pe el poti afla toate informatiile despre datele respective?

Redenumeste o foaie de calcul folosind dublu click

Exista mai multe modalitati de a-ti redenumi foile de calcul, dar cei mai multi utilizatori vor da click dreapta pentru a alege Rename, care de fapt iti iroseste o gramada de timp. Cea mai buna modalitate de a face asta este de a da dublu click, si apoi a redenumi acel fisier direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *