Factorul care defineste propria noastra persoana

boli

Este vorba de comportamentul nostru moral, care este cel mai important indicator al identitatii noastre pe masura ce imbatranim iar mintile noastre incep sa se degenereze- un factor cu mult mai important decat pierderile de memorie sau orice alt fel de schimbare de personalitate, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Arizona.

Astfel, oamenii de stiinta au studiat 248 de participanti care aveau cel putin un membru in familie care suferea de boli degenerative, inclusiv scleroza amfiotrofica laterala- ALS, dementa fronto-temporala si Alzheimer. Dementa fronto-temporala este o afectiune care este capabila sa schimbe functiile lobului frontal, afectand regiunile care sunt asociate cu comportamentul moral- aceste schimbari apar, de asemenea, si in cazul afectiunii Alzheimer, insa putin mai tarziu in progresia bolii. In schimb, ALS, este o boala asociata cu pierderea functiei motorii.

Afecteaza simptomele bolilor personalitatea?

Participantii au fost intrebati despre severitatea simptomelor in cazul conditiilor de care sufereau partenerii lor, dar si cat de tare le-a afectat boala relatia din momentul in care simptomele au inceput sa isi faca aparitia. Acestia au descoperit ca Alzheimer dar si dementa fronto-temporala sunt boli care au reusit sa modifice identitatea unei persoane mai mult decat a reusit ALS, cu toate ca cea din urma afectiune determina aparitia celor mai severe simptome. Potrivit studiului, niciun alt simptom, cum ar fi depresia, amnezia sau schimbari de personalitate nu au avut un impact atat de mare asupra schimbarilor de identitate asa cum o fac trasaturile morale.

Contrar fata de ceea ce se crede pana in prezent, pierderea memoriei nu determina pe cineva sa devina o persoana diferita si nici alti factori nu pot face acest lucru, cum ar fi schimbarea de personalitate, pierderea cognitiva sau depresia. Mai mult de 36 milioane de oameni de pe pamant sufera de boli degenerative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *