Familii cu cate un singur parinte

familie singur parinte

Copiii din cadrul gospodariilor in care se afla doar un singur parinte nu sunt neaparat mai in risc decat copiii din gospodariile in care exista ambii parinri si sunt casatoriti. Studiile trecute au indicat faptul ca acei copii din cadrul gospodariilor cu un singur parinte tindeau sa fie  mai saraci, erau mult mai probabil sa se lase de liceu si tindeau sa devina parinti de tineri.

Oricum, descoperirile recente  au sugerat ca acei copii din cadrul gospodariilor cu un singur parinte nu trebuie sa faca fata acelorasi provocari  daca parintele singur le asigura o gospodarie si un mediu familial stabil si au o relatie foarte buna cu acei copii. Potrivit cu un raport intitulat America’s Families and Living Arrangements: 2012, publicat de catre  U.S. Census Bureau, alte lucruri care merita a fi aflate sunt si:

  • Volumul de gospodarii cu un singur parinte intretinute de femei era de 12,1% dintre toate gospodariile.
  • Procenajulde gospodarii cu un singur parinte intretinute de catre barbati era de 2,3%.
  • O majoritate de familii cu un singur parinte traiesc in regiunea de sud-est a Statelor Unite, la est de Mississippi, la fel de bine ca si in Ohio, New York, Michigan, Maryland, Arizona si New Mexico.

Capii de gospodarii cu un singure parinte se confrunta cu mai multe dezavantaje specifice atunci cand isi cresc copiii si trebuie sa se confrunte cu alte probleme care apar pe parcurs. Parintii singuri tind sa fie mult mai vulnerabili la saracie.

A conduce o gospodarie cu un singur salariu poate fi o adevarata provocare si foarte greu, si ingrijirea de zi cu zi pune si mai multa presiune asupra salariului acela singular, mai ales daca  trebuie sa plateasca pentru mai multi intijitori sau bone pentru copiii lor sau sa platesca si pentru programele de dupa scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *