Folosinte ale apei oxigenate

folosinte apa oxigenata

Apa oxigenata este cea mai buna solutie pe care de altfel putem sa facem rost foarte usor, fiind si foarte ieftina si foarte la indemana in magaine sau farmacii. Aceasta solutie minune poate sa ne ajute in multe cazuri in care ne aflam in nevoia de a curata, de a ingriji sau dezinfecta ceva. Pentru rani externe, apa oxigenata poate fi un foarte bun inlocuitor al spirtului sau iodului, pentru ca are proprietati de curatare si de dezinfectare a zonei afectate.

Pe langa aceasta proprietate a apei oxigenate, aceasta solutie minune iti poate face ca unghiile sa para ca noi si scoase din cutie. Dupa ce le vei inmuia in apa oxigenata sau dupa ce vrei masa suprafata unghiilor cu o discheta imbibata in apa oxigenata, unghiile tale vor deveni din nou mai stralucitoare, mai albe si mai hidratate.

Inca un remediu al apei oxigenate este si faptul ca te poate scapa de gripa si raceala. Nu stiai asta, insa si doctorii recomanda ca atunci cand esti racit sa iti pui cateva picaturi de apa oxigenata in urechi pentru a face ca aceasta afectiune de sezon sa-ti treaca si sa-ti dea pace.

Pentru a-ti albi dintii si pentru a-ti improspata gura si respiratia, este indicat sa folosesti o solutie pregatita din apa oxigenata si apa simpla pentru a-ti clati gura si pentru a elimina toate acele bacterii cauzate de resturile de alimente ramase aiurea prin gura.

Daca te apuci de o curatenie generala in locuinta, atunci ia in vedere si utilizarea apei oxigenate, pentru ca iti poate fi foarte de folos in curatarea si dezinfectarea suprafetelor murdare si patate. Nu numai bucataria, peretii baii sau vasele in care tii chestii pot fi curatate in acest fel, ci si gresia sau faianta si aragazul pot fi curatate cu ajutorul apei oxigenate. Si pentru vasele de la bucatarie pe care le folosesti in prepararea si servirea mancarii, aceasta solutie minune este recomandata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.