Google va inlocui Nexus cu Android Silver

nexus5

Avand in vedere zvonurile ca Google Nexus 6 va fi ultimul telefon din seria Nexus, pare sa se confirme din ce in ce mai mult ideea ca Google va inlocui seria de produse Nexus cu o noua serie, si anume, Android Silver.

Pana acum Google alegea compania cu care dorea sa colaboreze in realizarea produselor sale din seria Nexus, de multe ori acestea ruland sisteme Android putin modificate. fiecare producator adaugand elemente proprii sistemului. Google intetioneaza sa colaboreze cu mai multi producatori odata cu Android Silver si sa ruleze versiuni curate Android limitand numarul de aplicatii preinstalate non-Google.

In schimb, companiile cu care va colabora gigantul vor fi platiti pentru participarea acestora, si smartphone-urile vor primi cele mai noi actualizari si suport tehnic din partea Android.

Android Silver pare sa fie o combinatie intre seria Nexus si seria Google Play Editions, avand o gama mai variata de produse decat seria Nexus. Intrebarea care ramane este cum va reusi Google sa negocieze cu colaboratorii in realizarea acestui concept si poate mai important cu va adopta publicul aceasta idee, care va fi reactia utilizatorilor actuali Nexus, si daca acestia vor fi inclusi in programul Android Silver.

Potrivit celor de la Android Police, Google va include o serie de servicii pe care le va oferi clientilor in baza programului.

Daca acest plan se ajunge sa fie realizat, Android Silver ar putea fi lansa incepand cu anul viitor in anumite tari, incluzand Statele Unite ale Americii. Cu alte cuvinte nu va asteptati la anunturi din partea Google pe aceasta tema in perioada urmatoare, intrucat urmatoarea varianta a serie Nexus este programata a fi lansata la sfarsitul acestui an, inainte de a pune pe picioare a tot ce inseamna si ce ar implica conceptul Android Silver.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *