Hipnoza pentru slabit

hipnoza

Hipnoza este folosita destul de mult drept o strategie de pierdere in greutate de oamenii care se confrunta cu mancatul neintrerupt si cu stiluri de viata care sunt greu de lasat deoparte. Oricum, hipnoza nu apare drept o agheta magica de slabit. Exista rapoarte cu povesti de succes, insa din cauza lipsei unor dovezi solide in legatura cu mentinerea in greutate, comunitatea medicala nu imbratiseaza in mod universal hipnoza pentru scaderea in greutate.

Hipnoza pentru obiceiurile alimentare si comportamentale

Definitia actuala a hipnozei este „o stare de constiinta care implica concentrarea atentiei si reducerea constientizarii periferice, caracterizata de o capacitate sporita pentru raspuns la sugestie.” Cum functioneaza aceasta hipnoza? Prin mecanisme care nu ne sunt inca foarte clare, hipnoza deschide mintea subconstienta  pentru a face schimbari care sunt constiente si la care mintea obisnuieste sa reziste. Este posibil ca hipnoza sa poata ajuta la slabit prin intermediul efectului pe care il are asupra comportamentelor de alimentatie.

Legaturi emotionale si comportamente alimentare

Multi oameni castiga in greutate pentru ca mananca portii mari de mancare si aleg alimente pline de calorii. Altii castiga in greutate nu pentru a raspund cerinteor stomacului, ci pentru ca au facut niste legaturi emotionale care sunt asociate cu mancatul, cum ar fi tristetea, depresia, gandirea negativa, fericirea, confortul sau memoria. Unii oameni gasesc destul de dificila ideea de a slabi pentru ca este greu pentru ei sa isi schimbe aceste obiceiuri alimentare si legaturile directe cu mancarea.

Cum ajuta hipnoza?

Hipnoza te poate ajuta sa iti valorifici puterea mintii subconstiente pentru a prelua controlul asupra obiceiurilor nesanatoase de alimentatie. Tu iti canalizezi energiile psihologice pentru a indeparta legaturile emotionale si comportamentale catre mancarea care te face sa mananci prea mult. Aceasta iti reprogrameaza creierul cu noi obiceiuri sanatoase si iti ofera motivatie suficienta pentru a pierde grasime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.