Incursiuni ce-ti vor schimba viata

Calatoritul ar trebui sa ne transforme. Alege-ti destinatia in mod inteligent, si apoi voiajul in sine, oamenii cu care vrei sa mergi acolo, mancarea pe care o vei incerca, si toate experientele care vor urma vor sugera faptul ca ai pasit intr-o alta lume, din punct de vedere fizic, spiritual si filosofic. Un asemenea gen de calatorie nu este tocmai relaxant, insa este vorba de relaxare aici sau de experienta in sine care este foarte satisfacatoare?

Mergi cu barca prin Marele Canion

Fa un traseu de 300 de kilometri pe unul dintre cele mai puternice ape albe de pe aceasta planeta in vechiul mod, intr-o barca de lemn. A-ti petrece de la 13 la 18 zile navigand pe Raul Colorado prin centrul canionului imens, privind la stancile si pietrele de milioane de ani existenta, te poate transforma intr-un geolog, un om al apelor si intr-o fiinta umana mult mai umila si mai constienta de ceea ce o inconjoara.

 „Arde niste cauciuc”

Pentru cea mai intensa si adevarata experienta de curse, treci peste provocarile date de catre masinile super speciale pentru curse, care costa mii de dolari. In schimb, mergi la Bondurant Kart Racing School in Phoenix. Iti vei petrece prima parte a celor patru ore de sesiune studiind acceleratia si strategiile de franare, apoi vei ajunge sa faci curse pe un circuit.

Aceste rachete de 200 de lire au transmisii de sase trepte de viteza si frane pe disc si merg cu 100 de mile pe ora in 6 secunde.  Inafara de senzatia uimitoare care ti-o ofera(si de mirosul de cauciuc ars), vei invata niste smecherii care sa te poata face un mai bun sofer. 

Invata sa stapanesti arta gratarului

Steven Raichlen, autor al Planet Barbecue!, iti poate tine un curs de trei zile de doua ori pe vara in resortul de cinci stele  Broadmoor  din Colorado Springs. Pentru acesta, gratarul este mai mult decat o obsesie americana cu rivalitati regionale puternice. Este mai mult o bucatarie globala.

Iar programul sau reflecta asta, cu ajutorul retetelor de fripuri din Argentina, a carucioarelor de  cumparaturi Thai. Dupa ce vei absolvi acest curs, orice vei gati pe gratar, somon, friptura, legume sau chiar deserturi, vor avea un gust mult mai bun si savuros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *