Invata sa iti iubesti corpul

O multime de femei duc o lupta continua cu greutatea pe care o au, toata viata. Pierderea in greutate poate fi un proces benefic, insa de multe ori poate fi negativ. Aceste fluctuatii inregistrate in timpul unei diete pot sa ne lase cu sentimente necorespunzatoare iar o multime de femei se simt neatractive si neincrezatoare. Cresterea in greutate sau incercarile nereusite de pierdere a kilogramelor in plus, pot sa dea o senzatie de vina. Cu toate acestea, unele sentimente sunt putin cam deplasate. Nu corpul femeilor este cea mai mare problema – problema apare in momentul in care exista o lipsa de acceptare.

Gras sau slab, cret sau drept, nimic nu va fi suficient de bun pentru tine. De multe ori, este usor sa ne concentram pe o particularitate pe care o percepem ca un sentiment de vina pentru noi insine, aceasta fiind o metoda de a face fata stresului si fricii. Femeile sunt obsedate de acest detaliu si dau vina pe toata nefericirea lor. Acestea viseaza ca daca ar reusi sa rezolve aceasta mica problema, intreaga lume va fi perfecta.

Acceptarea propriei persoane poate aduce o schimbare majora in viata femeilor care sufera de acest lucru: devin mai putin obsedate de calorii si de oglinzi, si isi vor dori sa reinnoiasca relatiile cu prietenii dar si obiectivele pe care si le-au propus. Aceasta trebuie sa fie misiunea femeilor: sa invete sa isi respecte corpul si sa inceapa sa il iubeasca.

Daca te numeri printre una din aceste femei, aici ai cateva motive pentru care ar trebui sa te accepti asa cum esti:

Nu mai da vina pe tine. Renunta la ideea ca trupul tau este vinovat pentru toate lucrurile pe care nu le-ai obtinut pana acum in viata, indiferent ca tin de cariera, dragoste sau de familie.

Asta e. Incearca sa realizezi ca te afli in corpul in care trebuia sa fii. Accepta-te asa cum esti. Ai primit un “vehicul” uimitor pentru a face calatoria ta pe pamant, si este perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *