Lectii de viata invatate de la personajele interpretate de Robin Williams

Dupa o cariera de aproape 40 de ani la Hollywood, Robin Williams a murit luni la varsta de 63 de ani. Actorul a avut parte pe tot decursul carierei sale de roluri de comedie atat in televiziune, cat si in filme nenumarate, incepand cu roluri de extraterestru, continuand cu roluri de psiholog, robot, profesor, medic pediatru, si chiar si duh fermecat, insa nu putem uita nici de travestiurile acestuia din filme. Insa ceea ce uneste toate aceste filme si roluri ale sale este abilitatea de a impartasi intelepciune, prin intermediul replicilor pe care Robin le-a interpretat in mod perfect.

Nu te invinui singur, pentru ca nu este vina ta. De fiecare data cand simti ca tu esti cel vinovat intr-o situatie, trebuie sa o cantaresti mult mai bine si sa realizezi ca de fapt nu tu esti cel care a creat-o si care a facu-to sa ajunga in acel punct, ci o forta exterioara care ne dirijeaza pe toti. De asemenea, o alta idee reliefata de catre personajele lui Williams estre ca nu ar trebui niciodata sa devalorifici o viata omeneasca.

De aceea incerci sa vindeci o boala, sa castigi si sa pierzi. Atunci cand tratezi o persoana, cand incerci sa ii faci bine, este garantat faptul ca castigi, indiferent de rezultatul final. Intentia de a face bine este mai presus de toate si mai intai de toate cea mai potrivita simai corecta atitudine umana. La fel de important este si sa fii increzator in tine si sa accepti ca nu mai este nimeni ca tine. Cu totii avem o mare nevoie de a fi acceptati, insa mai intai de toate trebuie sa credem ca ale noastre ganduri si pareri sunt unice, proprii noua, la fel ca si personalitatea noastra.

Si de asemenea, la fel ca faptul  de a te accepta pe tine insuti asa cum te regasesti, este important si sa iti impartasesti parerea, opinia, sa spui deschis ceea ce ai de spus, si asta oricand simti nevoia. Indiferent de ceea ce iti va spune lumea, cuvintele si ideile pot schimba aceasta lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *