Lucruri ciudate despre rechini

lucruri ciudate rechini

In ciuda faptului ca in oceane inoata o valoare asemanatoare de barbati si de femei, barbatii sunt de cele mai multe ori victimele atacurilor rechinilor fiorosi si pradatori. Este o lume a barbatilor, in care femeile se pot bucura de aceasta data ca se afla in lipsa.

Incaltaminte, scaune, cutii de cuie, tobe, sticle intregi de vin, si o jumatate dintr-un cal sunt doar cateva sintre cele mai bizare lucruri ce au fosr regasite in stomacurile rechinilor de-a lungul anilor ce au trecut. Aproximativ doua treimi din atacurile rechinilor asupra oamenilor s-au petrecut in ape de mai putin de sase picioare.

Aproape 30 de oameni mor in timpul atacurilor rachinilor in fiecare an, ceea ce inseamna ca este mai probabil sa fii ucis de o intepatura de albina sau traznit de un fulger decat de a muri in falcile unui rechin. Imbucurator, nu-i asa? Pentru fiecare om ucis de un rechin, doua milioane de rechini sunt ucise de catre oameni. Destul de incorect, nu? Insa, rasa umana are intaietate. Facem asta pentru ca in mare parte suntem nevoiti.

Oamenii de stiinta studiaza cartilagiul rechinilor pentru a cerceta posibile remedii impotriva cancerului, asta deoarece rechinii dezvolta destul de rar forme de cancer(ba chiar poate niciodata). Un mare rechin alb cantarind 1 208.37007 kilograme si masurand aproximativ 17 metri in lungime, a fost cel mai mare peste prins vreodata cu ajutorul unei undite si a bobinei aferente de pescuit.

Rechinii taur pot trai in aceeasi masura atat in apa sarata, cat si in apa dulce prin reglarea substantelor din sangele lor. Cam putin bucurator acest lucru pentru noi oamenii. Ce se intampla daca acesti mari pradatori se vor adapta in cele din urma si la viata pe uscat?

Cei mai multi dintre rechini trebuie sa inoate in mod constant pentru a forta apa sa le intre in gura si prin branhii din cauza faptului ca nu pot pompa apa de-a lungul branhiilor ca si majoritatea altor tipuri de pesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *