Lucruri de aflat despre suplimentele alimentare pentru copii

suplimente alimentare copii

Suplimentele alimentare pot fi foarte folositoare pentru unii copii sub anumite circumstante, insa este intotdeauna mai bine sa vorbesti mai intai cu medicul pediatru inainte de a incepe a-i da copilului tau orice fel de suplimente alimentare.

Copiii care consuma niste mese echilibrate nu au nevoie sa suplimente alimentare. Insa copiii care sunt extrem de mofturosi si au anumite afectiuni de sanatate sau care au anumite diete restrictive, pot sa fie in risc de a capta anumite deficiente. In aceste cazuri, suplimentele alimentare pot fi foarte benefice.

Insa suplimentele alimentare obisnuite destinate adultilor nu sunt mereu cea mai buna alegere si pentru cei mici. Acestea pot sa aiba dozage care sunt prea mari sau care contin ingrediente extra care nu sunt foarte de ajutor. Si unele suplimente  sunt prea dificil de luat de catre copiii mici. Asadar, iata ce trebuie sa stii despre suplimentele alimentare pentru copii.

  1. Multivitaminele tipice pentru copii contin toti nutrientii necesari pentru a-ti asigura admisia de vitamine si minerale esentiale. Nu este nevoie sa iei mai mult decat ceea ce prescrie medicul si nici sa le administrezi de capul tau. Trebuie sa respecti ceea ce se scrie pe eticheta.
  2. Poate fi destul de dificil pentru niste copii mici sa inghita tot felul de pastile, asadar multe dintre vitaminele copiilor ar trebui sa fie de tip bomboane sau de mestecat. De obicei acestea sunt gumate si aromate si contin si destul de multi indulcitori astfel incat sa le dea un gust bun vitaminelor in cauza. Aromele si culorile pot fi naturale sau artificiale -citeste cu atentie toate ingredientele din care sunt facute inainte de a le da copiilor tai.
  3. Cu toate ca suplimentele alimentare sunt in general destul de sigure pentru copii, nu le da niste suplimente destinate adultilor, mai ales daca contin mari cantitati de orice fel de nutrient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *