Metode de atingere a idealurilor tale

atingere idealuri

La inceputul fiecarui an nou, oamenii vin de fiecare data cu noi rezolutii si isi pun mari sperante in anul care vine. Desi se intampla la fel in fiecare an, acest lucru este exact ceea ce le da sperante oamenilor de a se schimba, de a schimba lucruri in viata lor si de a trece un alt nivel sau de a face fata altor provocari.

Obtinerea si atingerea idealurilor si scopurilor in viata necesita eforturi pe masura. Oamenii se roaga, astern pe hartie planuri, lasa la o parte unele lucruri, se alatura altora, se jura si calculeaza cum ar fi mai bine sa isi indeplineasca dorintele. De ce, dupa atat de mult efort, o persoana totusi da gres?

Pentru unii, implementarea de instructiuni, fie ca sunt fizice, emotionale, relationale sau spirituale, este usoara, naturala si nu este o problema. In timp ce pentru unii dintre noi acest lucru este abdolut imposibil! De ce? Pentru ca suntem diferiti si unicitatea de defineste.

De ce sunt importante scopurile in viata?

In anul 1979, Scoala de Afaceri Harvard a condus un studiu pe absolventi intr-un program MBA. Acestora li s-a cerut sa scrie pe o hartie scopurile lor limpezi de viitor si planurile prin care vor incerca sa le indeplineasca. Doar 3% au notat aceste planuri pe hartie, 13% au avut planuri, insa nu si le-au notat iar un procent de 84% nu au avut niste scopuri in viata precise.

Cu 10 ani mai tarziu, cercetatorii au interogat acelasi grup si au descoperit ca acelasi procent de 13% a castigat de doua ori mai mult decat grupul de 84%. Acelasi procent de 3% a acstigat de zece ori mai mult decat procentajul de 97% din clasa de absolventi.

Cineva trebuie sa se cunoasca pe sine foarte bine; istoria si scurtaturile sale. Daca o persoana trebuie sa scada in greutate sau sa-si schimbe dieta pentru o alimentatie mai sanatoasa, o persoana trebuie sa se uite la relatia sa cu zaharul si cu grasimile.

One thought on “Metode de atingere a idealurilor tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.