Ne temem de angajamentul dintr-o relatie

Multe persoane se tem de acest lucru maia les ca au trecut prin experiente dureroase precum respingerea. Si bineinteles acum iti este foarte greu sa ai incredere din nou.

Chiar daca incercam sa ne concentram pe noua relatie pur si simplu trecutul nu ne lasa tot timpul. Si uneori chiar avem motive, fie ca este vorba de abandon, schimbare, intimitate etc. Recomandat este sa stii ce anume te apasa, de ce iti este frica pentru a lua masurile necesare sa depasesti aceasta situatie.

Exista cateva tipuri de frica pe care trebuie sa le depasesti mai ales daca iti doresti sa ai o relatie frumoasa. Una din cele mai importante frici este frica ed intimitate. Multe persoane au fost obisnuite ca de mici sa aiba intimitatea lor nu suporta ca cineva sa nu respecte acest lucru. Pur si simplu se simt sufocati si nu sunt de acord cu aceasta idee.

Si teama de abandon este frecventa in randul oamenilor. Faptul ca am ramane la un moment dat singuri ne sperie. Dar putem supravietui si cu unele dezamagiri. Bineinteles pentru a avea o viata mai fericita este de preferat sa fii in compania unei persoane.

De asemenea si teama de schimbare apare in aceasta lista. Multe persoane cred ca partenerii lor se pot schimba cu timpul. Altii sunt de fapt dezamagiti ca nu se vor schimba niciodata. Mai ales dupa o relatie mai lunga este logic sa apara la un moment dat aceasta teama. Trebuie sa stii doar cum sa o invingi. Ai senzatia ca si cea mai mica schimbare duce la despartire, si bineinteles nu este bine sa traiesti cu acesta idee.

Timpul vindeca toate lucrurile. Comunicarea este si ea foarte importanta. Asa ca nu evita sa comunici cu prietenii mai apropiati despre aceste lucruri. Iti va prinde bine sa auzi anumite sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.