Noul BMW M3 sedan

bmw-m3

Daca e sa definim un standard cand vine vorba de automobile sedan ne fuge gandul destul de rapid catre seria M a celor de la BMW. Divizia M a creat de-a lungul timpului automobile care au servit drept puncte de reper in industria constructoare de automobile.

BMW a lansat de curand ultima varianta a modelul M3. Avand in vedere trecutul acestui model si reputatia divizei M sunt multe asteptari in legatura cu acest model. Toata lumea asteapta cu nerabdare sa vada de este in stare acest nou model.

Cei de la BMW vin cu o serie de idei putin diferite fata de versiunile trecute. Aceasta versiune de M3 va avea o motorizare care  va avea dotat un sistem turbo. Este unul din noile motoare ale diviziei M care vor fi aspirate natural. Motorul dezvolta o putere de 317 kW si dezvolta un cuplu de 550 de Nm la turatii de 1850 rpm. Avand in vedere ca din acest punct de vedere nu putem sa spunem ca suntem impresionati. Motorul precendent din modelel M dezvolta 309 kW. Sistemul turbo este unul ce are doua turbo suflante spre deosebire de motorul aspirat natural al M3-ului E92.

Probabil ca vom avea parte de o putere dezvoltata in turatiile mai mici si de un sentiment de putere datorita cuplului destul de mare. Daca ar fi sa facem o comparatie modelul vechi isi dezvolta majoritatea puterii in turatiile de varf. Automobilul este capabil sa ajunga de la 0 la 100 km/h in doar 4.1 secunde pentru varianta cu cutia de viteze manuala si 3.9 pentru cutia automata. Viteza maxima este limitata de cei de la BMW la 250 km/h.

Pretul unui astfel de automobil ca ajunge in jurul cifrei de 62 000 $ si avand in vedere performantele automobilului probabil ca este un pret bun. Cei de la BMW divizia M au realizat mereu automobile care ne-au lasat fara cuvinte, sa speram ca si acest model va reprezenta cu succes seria M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *